Fransk och spansk bidragspresentation

 
Under helgen har Frankrike och Spanien haft bidragspresentationer. För Frankrikes del gäller det att landets ESC-artist Lisa Angell har framträtt med ESC-bidraget live medan för Spanien var det dagen som deras ESC-bidrag släpptes för allmänheten. Både Frankrike och Spanien tillhör "Big Five"-länderna i tävlingen, vilket gör att de slipper kvala i ESC:s semifinaler - därmed är bägge bidragen direktkvalificerade till ESC-finalen den 23 maj.
 
 

Frankrike: liveframträdande

 
Foto: François Darmigny/France2.
 
För drygt en månad sedan meddelade Frankrike sitt val av artist och bidrag till Eurovision: sångerskan Lisa Angell med bidraget "N'oubliez pas". Vid den första presentationen släpptes låten i studioversion, men på lördagen framträdde Lisa i TV-programmet Le Grand Show där hon sjöng låten live. Så här såg det ut i programmet:
 
 
 

Spanien: bidragspresentation

 
Foto: TVE.
 
I mitten av januari presenterade spanska TV-bolaget TVE sin representant och tävlingsbidrag: sångerskan Edurne med bidraget "Amanecer". Bidraget har text och musik av Tony Sanchez Ohlsson, Thomas G:son och Peter Boström. Vid presentationen hade bidraget ännu inte spelats in i fullständig version och dessutom skulle en musikvideo till låten även spelas in. Så först på söndagen kom så dagen när Spaniens bidrag äntligen offentliggjordes (musikaliskt så att säga).
 
Här nedan kan du lyssna på bidraget i helhet:

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?