Melodifestivalen 2015: Artistpresentation del 2 kl 10.00

 
 
 
I förra veckan meddelade SVT att artist- och bidragsurvalet till Melodifestivalen 2015 var färdigt. Igår blev det klart med startfälten i Göteborg respektive Malmö (deltävling 1 och 2). På förmiddagen idag tisdag kl. 10.00 presenteras de resterande 14 bidragen, vilka ska tävla i Östersund och Örebro (deltävling 3 och 4). I dessa startfält hittas bl.a. Svensktoppen nästa-vinnaren Kalle Johansson.
 
Precis som vid gårdagens presentation så presenteras artist och bidrag vid samma tillfälle istället för vid olika tillfällen. Presentationerna inleds vid 10.00 (följ gärna livsändningen via denna länk) då Christer Björkman i tur och ordning läser upp de tävlande bidragen med tillhörande artister. Dessa presenteras på scenen innan ett gruppfoto tas, och sedan presenteras nästa startfält. Sedan får journalisterna på plats möjlighet att intervjua artisterna.
 
Det är fram till denna presentation hemligt vilka som tävlar, men en av de tävlande kommer vara Svensktoppen nästa-vinnaren Kalle Johansson. Som vanligt har dock Aftonbladets nöjesredaktion (som hade 31 av 32 namn rätt ifjol) i förväg kunnat lista ca 25 artistnamn i förväg. 12 av 14 namn lyckades Aftonbladet pricka in vid måndagens presentation.

Stora förändringar 2015

 
En nyhet i år är att antalet tävlingsbidrag har minskat från tidigare 32 stycken till nu 28 stycken. Det är fortsattvis fyra deltävlingar men nu med sju bidrag istället i varje deltävling. Från varje deltävling kvalificerar sig två bidrag till final och två bidrag till Andra chansen. Från Andra chansen går fyra bidrag vidare till final. Totalt blir det således 12 finalister i Melodifestivalen 2015.
 
Melodifestivalen 2015 inleds den 7 februari 2015 i Göteborg, sedan går turnén vidare till Malmö, Östersund och Örebro. Andra chansen hålls i Helsingborg medan finalen hålls för 14:e året i rad i Stockholm. Vinnaren representerar Sverige i ESC 2015 som hålls i Wien.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?