ESC 2014: Repetitioner dag 6

 Foto: EBU.
 
Eurovision Song Contest 2014 är äntligen igång och nu med sina repetitioner. Hela denna vecka (v18) hålls repetitioner i B&W Hallerne och dessa kommer vi på ESC-Panelen att göra en daglig koll på repetitioner och annat kul som sker i Köpenhamnsområdet & ESC-världen just nu. Alla semifinalister har nu fått repetera två gånger vardera så idag var det dags för de sex direktkvalificerade länderna att göra sina första repetition på scenen.
 
Vid de första repetitionerna är inte presskåren eller fansen välkomna in i arenan, utan de får följa repetitionerna från presscentret. Repetitionerna sker i fem steg: testa öronsnäckor (in-ears) bakom scenen, gå till scenen och där vänta på sin tur att få repetera, 30 minuters repetitionstid på scenen, bildproducenterna finslipar detaljer i numren och slutligen får artisten möta presskåren i presscentret.
 
Här nedan följer klipp från dagens repetitioner som EBU har filmat och lagt ut på sin YouTube-sida. Observera att varje klipp endast är ett smygklipp på 35 sekunder och att de är filmade ur en publikvinkel. Observera också att finalbidragen inte repeterar enligt startordning då det inte är klart ännu vilka starthalvor som "Big Five"-länderna kommer att tävla i. Danmark är dock redan lottade som nummer 23.
 
Läs gärna om gårdagens repetitioner här.
 
 

Tyskland

 
 
 
Elaiza från Tyskland framför "Is It Right" i en rödlila-stil. Numret ser ut lite som det gjorde i den tyska finalen, med skillnaden att de nu inte har någon trummis med sig på scenen. Istället verkar det bara vara de tre bandmedlemmarna som själva står på scenen. Åtminstone ur den här publikvinkeln. 
 

Storbritannien

 
 
 
Molly sjunger slutrefrängen (verkar det vara) av "Children of The Universe" med pyroglitter. LED-väggen är svart med stjärnor och scenen går i vitt. Kör på fyra personer och en trummis. Det blåa ljuset från videon är alltså borta. 
 

Frankrike

 
 
 
I Frankrikes nummer går Twin Twin all in med "Moustache" med schackrutor i LED-väggen. På scenen syns förutom de tre gruppmedlemmarna själva två dansare. Och på LED-väggen dyker så klart en mustasch upp som matchar alla 37 länders flaggor. I refrängen leker de med ett stort antal färgglada mustascher.
 

Danmark

 
 
 
Basim som tävlar för värdlandet Danmark med "Cliché Love Song" har med sig samma dansare som han hade i den danska finalen. De verkar också ha samma scenkostymer som då. LED-väggen går i svart med gulblinkande lampor och scenen i vitt.
 

Italien

 
 
 
Det har varit lite mystik kring hur Italien skulle göra med sitt nummer eftersom det bara kom en musikvideo till Emmas låt "La Mia Città". Men nu är det klart att hon har med sig ett helt band på scenen: två på elgitarr/bas, en på synt och en trummis. LED-väggen blandar Emmas ansikte med blixtar, ögon och konstiga föremål. I övrigt inga dansare på scenen. 
 

Spanien

 
 
 
Nej, Ruth Lorenzo gör inte en lex Manboy och sjunger i regnet, utan regnet symboliseras i LED-väggen istället. Här har Ruth med sig tre körare i bakgrunden i ett för övrigt ganska nedtonat nummer. Det är lite som några av de andra balladerna med mörkt ljus, vitt strålkastarljus och i sluttonerna blir det vackert väder.
 

Annat som har hänt under dagen

 
Som vanligt har EBU gjort en sammanfattning av dagens händelser bakom kulisserna:
 
 
 
Här kommer ytterligare ett sammandrag från EBU:
 
 
 
Programledarna för ESC 2014, Nikolaj Koppel, Lise Rønne och Pilou Asbæk, hade idag presskonferens där de fick berätta om lite om vad som ska ske under programmen. I samband med detta visade de upp en video där de tre medverkar i låten "12 Point Song", skriven av Michael Theander, Alexander Swhan, Felix Thuresson, Jonas Manell och Mia Holmgren.
 
 
Som avslutning på dagen
Ikväll är sker invigningsfesten av ESC 2014. Det har ju förvisso varit repetitioner hela veckan men imorgon drar det ihop sig till allvar när alla förberedelser inför första semifinalen sker. Så ikväll blir det fest och från imorgon och hela veckan ut allvar!
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?