Dessa 15 artister tävlar i Vitrysslands nationella final

I ESC 2014 var det Teo som representerade Vitryssland. Vem blir hans efterföljare till 2015? Foto: BTRC.
 
Redan den 26 december (annandag jul) avgör Vitryssland sin artist och sitt bidrag till ESC 2015. Totalt är det 15 bidrag som tävlar, vilka har utsetts genom ett nationellt inskickande av bidrag. En av de tävlande är gruppen Milki som utsetts av ESC 2009-vinnaren Alexander Rybak.
 
Fram till slutet av november kunde bidrag skickas in till det vitryska TV-bolaget BTRC och därefter har dessa granskats av en jury. Totalt lyssnade juryn igenom 89 inskickade bidrag. Under två dagar har sedan audition hållits i den vitryska huvudstaden Minsk innan juryn gjorde sluturvalet.
 
En av de tävlande i startfältet, musikgruppen Milki, tillsattes av ESC 2009-vinnaren Alexander Rybak. Milki består av de fem sångerskorna Tatsiana Stakhouskaya, Marina Putnikova, Taya Serikova, Victoria Nazarko och Anna Rai. Dessutom har de svenska tvillingsystrarna Ylva och Linda Persson lyckats få bidragen "Supernova" och "Giving up your love" i den vitryska finalen. ESC-Panelen önskar stort lycka till!
 

Startfältet

 
Följande 15 artister med tillhörande bidrag valdes slutligen ut att tävla (OBS! listas i bokstavsordning efter bidragstitel, startordningen presenteras på söndag):
 
  1. Milki – "Accent"
  2. Lis – "Angel"
  3. Anastasiya Malashkevich – "Don’t save my name"
  4. Vitaly Voronko – "Drive"
  5. Rostany – "Electric toys"
  6. Beatrys - "Fighter"
  7. Tasha Odi – "Giving up your love"
  8. Gunesh – "I believe in a miracle"
  9. Daria – "Love is my colour"
  10. Napoli – "My dreams"
  11. Yana Butskevich & Muzzart – "Only dance"
  12. Alexey Gross – "Stand as one"
  13. Valeriya Sadovskaya – "Summer love"
  14. Janet – "Supernova"
  15. Uzari & Maimuna – "Time"
 
Finalen hålls som tidigare nämt redan på annandag jul (26 december). Resultatet kommer att avgöras genom kombinerad jury- och telefonröstning, där den artist som får flest totalröster blir den artist som får tävla för Vitryssland i ESC 2015 i Wien.
 

2015 blir det tolfte året i rad Vitryssland ställer upp i ESC. Som bäst har landet slutat på sjätte plats (2007) och som sämst blev de 22:a i en semifinal (2006). Vitryssland har lyckats kvalificera sig till ESC-final vid fyra tillfällen, varav de två senaste skedde 2013 och 2014.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?