Vitrysslands Eurofest sänds på annandag jul

I ESC 2014 var det Teo som representerade Vitryssland. Vem blir hans efterföljare till 2015? Foto: BTRC.
 
På annandag jul, dvs. den 26 december, kommer Vitryssland att arrangera sin Eurofest. Denna nationella tävling utser vem som ska få tävla för Vitryssland (och med vilket bidrag) i ESC 2015. Det nationella TV-bolaget BTRC tar emot bidrag fram till imorgon (21 november) och sedan utser en jury totalt 15 bidrag som får tävla i Eurofest.
 

Bidragsinskickning

 
För att få få skicka in bidrag till Eurofest måste man vara minst 16 år gammal, och både vitryska medborgare och icke-medborgare får skicka in bidrag. Bidragen måste sedan följa EBU-reglerna om maxlängd på låt (högst 3 minuter lång) samt att låten får ej ha varit offentligt släppt före den 1 september 2014. Tävlingsbidrag skickas in per post till följande adress:
 
220807, Minsk, str. Makaenka, 9, BTRC
 
Kuvertet ska märkas med texten "National qualifying round of song competition "Eurovision-2015".
 
Mer information om reglerna hittas här.
 

Om uttagningen

 
Efter inskickningen har stängts den 21 november kommer en jury ta vid och lyssna igenom de bidrag som har skickats in. Den 4-5 december kommer sedan en auditionrunda hållas i Minsk där samma jury väljer ut X antal tävlande som får framföra bidragen live för dem. 15 av dessa kommer sedan juryn välja ut att tävla i den nationella finalen Eurofest den 26 december. Den 5 december presenteras de tävlande till Eurofest.
 
Namnen på jurymedlemmarna som väljer ut de tävlande hålls hemligt till Eurofest är avslutad.
 
Finalen kommer vara delad mellan 50% tittarröster och 50% juryrröster. Finalens jury kommer att bestå av en panel på sju personer.
 
Sedan tidigare är det känt att ESC 2009-vinnaren Alexander Rybak har satt ihop en musikgrupp beståendes av fem tjejer till Eurofest. Dock är det inte känt om Rybaks grupp kommer att bli något slags wildcard i tävlingen eller om de ska få gå via urvalsjuryn. Alexander Rybak är född i Vitryssland men uppvuxen i Norge. När han tävlade för Norge 2009 fick han Vitrysslands 12-poängare i finalen.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?