ESC 2014: Repetitioner dag 3

 Foto: EBU.
 
Eurovision Song Contest 2014 är äntligen igång och nu med sina repetitioner. Hela denna vecka (v18) hålls repetitioner i B&W Hallerne och dessa kommer vi på ESC-Panelen att göra en daglig koll på repetitioner och annat kul som sker i Köpenhamnsområdet & ESC-världen just nu. Igår fick de sista länderna i semi 1 och de fem första i semi 2 repetera på scenen, idag fick de sista länderna i semi 2 göra sina första repetitioner på scenen.
 
Vid de första repetitionerna är inte presskåren eller fansen välkomna in i arenan, utan de får följa detta från presscentret. Repetitionerna sker i fem steg: testa öronsnäckor (in-ears) bakom scenen, gå till scenen och där vänta på sin tur att få repetera, 30 minuters repetitionstid på scenen, bildproducenterna finslipar detaljer i numren och slutligen får artisten möta presskåren i presscentret.
 
Här nedan följer klipp från dagens repetitioner som EBU har filmat och lagt ut på sin YouTube-sida. Observera att varje klipp endast är ett smygklipp på 38 sekunder och att de är filmade ur publikvinkel.
 
Läs även om gårdagens repetitioner här.
 

#6 Österrike

 
På scenen i Köpenhamn är Conchita Wurst helt ensam på scenen när hon framför "Rise Lika A Phoenix" för Österrike. En guldbrun bakgrund syns på LED-väggen.
 

#7 Litauen

 
Vilija framför "Attention" med samma typ av show som i den litauiska finalen. Däremot är det svårt att se i videon då hon står ganska långt från publikkameran. De verkar ha gjort om musiken i versen något också. Scenen går i grönt ljus.
 

#8 Finland

 
Finlands Softengine framför även de sitt bidrag "Something Better" på samma sätt som i den finländska finalen. Dock har de nu lila ljus som snurrar åt alla håll och kanter och scenen verkar gå i någon beigeaktig färg.
 

#9 Irland

 
Can-Linn feat. Kasey Smith kör "Hearbeat" färgglatt men något nedtonat i bakgrunden. På scenen finns Kasey och två körsångerskor samt en tjej som spelar fiol och två ur Can-Linn som dansar riverdance. Ett vinnande koncept från 90-talet?
 

#10 Vitryssland

 
Teo från Vitryssland framför "Cheesecake" utan en tjej, här har han istället med sig fyra manliga dansare. Ljuset går i blått med vita ljusstrålar i bakgrunden i refrängen. I verserna är det rött med en blomma som gäller.
 

#11 Makedonien

 
Tijana från Makedonien framför "To The Sky" med att ha beige färg på scengolvet (som Finland) och med samma ljusstrålar som Vitryssland hade nyss. På scenen har hon tre körare och en dansare som verkar springa korta lopp bakom kören och sedan göra några rörelser bakom Tijana.
 

#12 Schweiz

 
Sebalter kör på samma färger som i Schweiz nationella uttagning då han framför "Hunter Of Stars". Även nu har han med sig ett helt band på scenen och även sin fiol.
 

#13 Grekland

 
Grekland väljer att ha samma stil som Makedonien på både scengolvet och ljusstrålar samt färger på LED-skärmen. I övrigt står Freaky Fortune och RiskyKidd på samma sätt som de gjorde i videon men nu har de med sig en dansare som hoppar på en studsmatta. Sedan verkar delar av gruppen hoppa med i "Rise Up"-delen.
 

#14 Slovenien

 
Tinkara Kovac från Slovenien framför "Round And Round" med samma färger som Schweiz hade i bakgrund och på scenen. Tinkara står sedan mitt på scenen med en tremannakör längre bak. Låten framförs både på engelska och slovenska även om den nu bara har en engelsk titel (enligt EBU).
 

#15 Rumänien

 
Paula Seling & Ovi använder sig av LED-väggen för att göra den speglingseffekt de gjorde i sin nationella final. Numret går i blått ljus, ganska nedtonat även om det finns en spännande konstnärlig färg i bakgrunden.
 

Sammanfattning semifinal 2

 
Det har varit lite svårare att följa semifinal 2s första repetitioner så här på video eftersom klippen är väldigt korta och filmade ur en vinkel som gör att det inte syns rättvist hur det sedan kommer att se ut. Det som däremot är skillnaden mot första semifinalen är att fler nummer är upptända mer än nedsläckta (som i semi 1) vilket gör de lite mer variationsrika.
 
Det ska nu bli intressant att följa den andra repetitionsrundan under fredag och lördag för att se om vi tittare får se saken ur ett annat perspektiv (kanske lite längre klipp också) men även om det har skett förändringar sedan första omgångens repetitioner.
 

Annat som har hänt under dagen

 
EBU har tredje dagen i rad klippt ihop backstage-material:
 
 
Sedan har även nyheten kommit att de boende på Krim i Ukraina (som är blockerat av Ryssland sedan en tid tillbaka) kommer att rösta som en del av Ukraina och inte som Ryssland.
 
Sveriges Television har idag också meddelat att musikgruppen Alcazar kommer att presentera Sveriges poäng i ESC-finalen. Alcazar består av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund. Detta blir första gången sedan 1973 som det är mer än en person som presenterar Sveriges poäng och samtidigt även första gången en trio får göra det. Alcazar tävlade som bekant i årets Melodifestivalen där de slutade på tredje plats.
 
Imorgon torsdag är det första maj och då hålls inga repetitioner i arenan. Däremot kommer EBU att presentera imorgon vilka personer som kommer att sitta i respektive lands jurygrupp. Detta antogs som en ny regel till årets upplaga som lyder i ESC-reglerna "The names of the members of the National Juries shall not be disclosed until the EBU publishes them on the Official ESC Website (i.e. on 1 May before the ESC). The names must be made known on air during the Final by the national commentator(s) in the territory concerned."
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?