Inför: Lettland - FINAL

 
 
Lettland har haft en tuff tid i Eurovision och har sedan sin seger år 2002 endast slutat topp tio i final en gång, nämligen år 2005. Landet gick förvisso till final via semifinalerna mellan 2005-2008 (2006 var de direktkvalificerade), men sedan år 2009 har landet varje år missat finalplats - det har bland annat inneburit hela tre sistaplatser i semifinalerna. Därför satsade nu det nationella TV-bolaget LTV på en helt ny uttagningsform med förhoppningen att Lettland ska nå ESC-toppen!
 
"Supernova" som uttagningen kallas har bestått av sammanlagt 20 bidrag med två heat och en semifinal och så nu finalen, bestående av enbart fyra bidrag.
 
Finalen kommer vara uppdelad i två omgångar: först en omgång där jury och tittarna får rösta tillsammans, där de två bidragen med flest röster går till en andra omgång, en sk "superfinal", precis som Estland.. I den andra omgången är det enbart tittarna som bestämmer resultatet. Vinnaren representerar Lettland i ESC 2015 i Wien.
 
Finalen börjar 20.20 CET och går att följa via denna länken.
 

Panelens topp 4

 
Alexander
 
1. ElektroFolk - "Sundance"
2. Markus Riva - "Take me Down"
3. Aminata - "Love injected"
4. MNTHA - "Nefelibata"
 
 
 
 
Erik
 
1. Aminata - "Love injected"
2. Markus Riva - "Take me Down"
3. ElektroFolk - "Sundance"
4. MNTHA - "Nefelibata"
 
 
 
Robban
 
1. Markus Riva - "Take me Down"
2. ElektroFolk - "Sundance"
3. MNTHA - "Nefelibata"
4. Aminata - "Love injected"
 
 
 
 
Alexander: Var det här verkligen de fyra bästa bidragen i årets tävling. Eftersom det här är de enda låtarna jag hört ur årets tävling, så kan jag bara konstatera att jag inte är så intresserad av att veta hur de 16 låtarna som var sämre än det här låter... Ingen fara, vi behöver inte åka till Lettland i maj nästa år!
 
Erik: Det sprakar inte om Lettlands fyra final bidrag utan det är mer en regning oktoberdag. Svårt att sätta en topp fyra då alla är lika dåliga. När man hör sådana här låtar är det lätt att förstå varför Lettland inte tagit sig till final sedan 2008. De får nog svårt i år också.  
 
Robban: Jag är inte överväldigad över dessa fyra finalbidrag. Min personliga favorit till segern är Markus Riva och låten "Take Me Down". Lettland har haft bättre bidrag i sina nationella finaler tidigare år. Tror det blir tufft att kvala in till någon ESC-final med något av dessa fyra bidrag. tyvärr. 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?