EBU inför varning för falsksång

Från och med nästa år kommer EBU kunna dela ut gula och röda kort till artister som uppträder i Eurovisionens livesändningar. De nya reglerna har inspirerats av sportvärldens regler för så kallat "oschysst uppträdande". Regeln gäller än så länge enbart i ESC, ej JESC, och endast deltagare som är över 18 år.
 
Den nya regeln innebär att EBU:s högste ansvarige, i det här fallet Jon Ola Sand, kommer att ha möjligheten att under ESC-direktsändningar avbryta ett framträdande om en deltagare uppenbart bryter mot de nya reglerna (se nedan). Vid det första avbrottet utdelas en varning (gult kort) men om det blir ytterligare ett avbrott utdelas rött kort och därmed diskvalificeras artisten - direkt! Man får då kliva av scenen och nästa nummer påbörjas. Tittarna kommer då ej kunna rösta på den diskvalificerade artisten.
 
Regelbrotten
Varning & utvisning utdelas om något eller några av följande saker händer live:
  • Ifall artisten sjunger falskt och/eller i fel tonart.
  • Ifall artisten är passiv på scen, som att tappa text.
  • Ifall artisten frångår att följa anvisningar från genrepet.
  • Ifall artisten börjar spexa på scenen (som att be publiken att sjunga med).
 
I första hand sker regeln på prov i ESC 2016 och om testet faller väl ut kommer regeln att införas permanent. Än så länge kommer regeln dock inte gälla Junior ESC av hänsyn till att deltagarna är mindreåriga. För artister som som är under 18 år och tävlar i ESC kommer regeln ej kunna tillämpas, detta av samma skäl som för JESC-artister.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?