ESC-Panelen hyllar 11 år med ESC-semifinaler


Alla ESC-logotyper sedan 2004. Foto: EBU (OBS! Bilden är ett montage!)
 
I år har det gått 11 år sedan EBU beslöt införa semifinalsystemet i Eurovision Song Contest. En förändring som har inneburit att ESC som tävling har växt enormt och nya röstningsmönster har bildats. ESC-Panelen tänker under hösten hylla detta genom att bidra med våra favoriter från de olika åren.
 
Att införa semifinalsystemet innebar stora förändringar i tävlingen. Dels kunde antalet tävlande länder öka dramatiskt men också så bildades nya röstningsmönster i tävlingen. Röstningsmönstren har sedan inneburit nya regeländringar och att det idag är två semifinaler som delas upp genom förlottning.
 
I och med att det har gått så många år nu med detta system tänker vi i ESC-Panelen under hösten uppmärksamma detta på vårt egna sätt. Vi kommer ha artiklar där vi presenterar år för år vilka som var våra favoriter just de åren av de som inte gick vidare. Kanske att man ändå minns just den favoriten från det året, någon som helt enkelt borde ha gått vidare till finalen.
 

Vårt tävlingsupplägg

 
Vi kommer under hösten att presentera de bidrag som har tävlat i semifinalerna mellan åren 2004-2014. Var och en i panelen kommer sedan att få välja ut 10 favoritbidrag av de som inte kvalificerade sig till finalen det året. Det bidrag som panelmedlemmen tyckte bäst om ges 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng och så vidare i nedåtgående led till den tionde bästa som får 1 poäng. Övriga ges noll poäng. Poängen sammanställs sedan och det bidrag som har fått högst totalpoäng går vidare till panelens superfinal där 11 vinnare gör upp om segern. 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?