Melodifestivalens nya regler!



Det har bestämts nya regler för finalen, hur rösterna ska fördelas. I år kommer också vara elva utländska jurygrupper, istället för fem svenska och sex utländska som det var 2010. Tittarna delar fortfarande ut 473 poäng likaså juryn. Målet med de elva utländska grupperna är att vägleda de svenska tittarna vad de ska rösta på. Gå gärna in och kolla på Melodifestivalens hemsida för att få en bättre uppfattning kring de nya reglerna.

Johans kommentar: Jag tycker detta är urlöjligt? Det är ett underhållningsprogram, inte ska man ta det så seriöst att man skaffar en utländsk jury för att ge svenska folket en hint vilken låt de ska rösta på så det går bra för Sverige i Eurovision Song Contest? Jag tycker att vi ska rösta fram den bästa låten och inte den vi tror passar bäst i ESC.

Robbans kommentar: Till skillnad från Johan är jag för de nya finalreglerna. Blir mycket mer rättvist i slutändan och bra att alla bidrag får poäng. ESC är en tävling och ska man vinna är det viktigt att få en inblick av vad andra länder tycker om för att vi ska nå större framgångar. Som i fjol låg Anna Bergendahl inte alls högt upp i den internationella juryns poäng, och se hur bra det gick för den? Man ska aldrig vara rädd för förändringar. Nu kanske det inte blir lika solklart vem som vinner, som det varit tidigare år. Jag är nöjd!

Tankar kring det här? Är det bra att sätta in en utländsk jury som vägleder folket till rätt låtval?

/Johan
Postat av:isabell

håller helt med Johan!!!


Skrivet: 2011-01-10| 23:14:10    
Postat av:Manne besviket MF fan

Ingen som funderat på att det gått sämre för Sverige sen Björkman började med sina expriment. Det går ju upp o ner för alla länder i ESC. Kolla på 90 talet 92,94 0 97 var vi oxå utanför top 10. Det var ingen som då fick för sig och vända upp o ner på hela tävligen. Tycker MF tappar sin charm ännu mer med d här !!!


Skrivet: 2011-01-11| 21:32:16    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?