Resultat: Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3



Den tredje delfinalen i årets Melodifestival avgjordes i helgen, från Linköping.

Eric Saade med låten "Popular" och gruppen The Playtones med sin låt "The King" tog sig direkt till finalen i Globen. Medan Sara Varga och hennes låt "Spring för livet", samt Shirley's Angels med låten "I Thought It Was Forever" gick till Andra Chansen.

Till final

1. Eric Saade – Popular
2. The Playtones – The King

Andra Chansen

3. Sara Varga – Spring för livet
4. Shirley's Angels – I Thought It Was Forever

Utslagna

5. Sebastian - No One Else Could
6. Linda Sundblad - Lucky You
7. Sara Lumholdt - Enemy
8. Simon Forsberg - Tid att andas



SLUTKOMMENTARER

Haris: Kul att det slutade exakt så som jag tippade och intressant att svenska folket gav Sara Varga en till chans. Annars var det rätt givet att Eric Saade och hans snygga framträdande med låten "Popular" skulle ta sig till final. Han gjorde det tillsammans med ett annat intressant nummer utav The Playtones.

Johan: Melodifestivalens trejde deltävling hade inte något överaskande resultat. Eric var en given vinnare och jag kände på mig att The Playtones också skulle ta sig till final. Att Sara Varga gick vidare var inte heller någon överaskning, det kändes som hon skulle gå hem och kan särkeligen ta sig till final genom andra chansen alá Carolina Af Ugglas (2009).

Robban: Precis som jag och mina bloggkollegor förutspådde gick Eric Saade och hans "Popular" enkelt vidare till final tillsammans med The Playtones. Vad som dock kändes mer öppet var Andra Chansen-biljetterna. Jag hoppades starkt på Sara Varga och Simon Forsberg. Tyvärr slutade den sistnämda som jumbo denna vecka, men Sara Varga fick åtminstone en av platserna. Den andra biljetten kändes dock osäker och det stod mellan Shirleys Angels och Sebastian. Jag trodde i ärlighetens namn mer på Sebastian, men det var dock Shirley och hennes änglar som drog det längsta strået. Vad kan vi då konstatera efter tre deltävlingar? Av sex finalister hittils är enbart en kvinnlig (Sanna). Det är ju iofs på tiden vi skickar någon manlig sångare/grupp till ESC, efter tre raka år med sångerskor. Nästa stopp - Malmö.. På de senaste tre åren har samtliga MF-vinnare hämtats från den fjärde och sista deltävlingen. Ska det bli en återupprepning även detta år tro?

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?