"Bettan" klar för Melodifestivalen 2011



Elisabeth "Bettan" Andreassen är nästa artist till Melodifestivalen 2011.

I helgen släppte Expressen nyheten om att den norsk-svenska sångerskan kommer att göra comeback i Melodifestivalen och idag offentliggjorde SVT på sin hemsida att "Bettan" kommer att vara med. Låten hon kommer att ställa upp med heter "Vaken i en dröm" och sägs vara en ballad och är skriven av Lars "Dille" Diedrickson, Calle Kindbom och Kristian Wejshag.

"Bettan" 52 år har tävlat ett flertal gånger i såväl norska som svenska Melodifestivalen och representerat Norge i Eurovision Song Contest tre gånger. 1985 var hon var en del av Bobbysocks som vann tävlingen det året med låten "La det swinge", 1994 tillsammans med Jan Werner Danielsen med låten "Duett" (6:e plats) och 1996 på hemmaplan (Norge) kom hon på andra plats med balladen "Evighet".

För Sverige har hon tävlat en gång i Eurovision Song Contest med Chips och låten "Dag efter dag" (8:e plats).

Senast hon var med i Melodifestivalen var 2002 tillsammans med Kicki Danielsson och Lotta Enberg med den fantastiskt svängiga hiten "Vem é de du vill ha" (3:e plats i finalen).

Nu är det alltså dags igen!

Robbans kommentar: Kul att veteranen "Bettan" är tillbaka i MF. Nu hoppas jag bara att hennes låt inte blir någon sömning ballad i stuk med Py Bäckmans bidrag från 2010, men det tror jag knappast. Gärna i stuk med den oerhört vackra balladen "Evighet" från 1996. I skrivande stund har vi alltså klart med 15 artister och ikväll ytterligare två från webbjokern. Jag gillar att de släpper både upphovsman, artist och bidragets titel på en och samma gång. Hoppas att man inom en snar framtid också väljer att släppa låtarna innan deltävlingarna så man att man hinner lyssna in sig ordentligt i god tid. Skippa hemlighetsstuket och gör som Norge!


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?