Ska alla få tycka till?


Den mer eller mindre omtyckta panelen (foto: SVT)

Vecka efter vecka sitter vi
trogna ESC-fans bänkade framför tv-apparaterna varje tisdagskväll för att få se och höra årets eurovision-bidrag bli rankade av forna schlagerstjärnor på bästa sändningstid med Christer Björkman i spetsen. Det tycks till åt höger och vänster och bidragen sågas och rosas, även om den positiva kritiken mest lyser med sin frånvaro. Man kan lätt som schlagernörd känna frustration över hur dåligt insatta dessa personer tycks vara. Själva intresset för festivalen verkar knappt heller finnas och de flesta i gänget skulle nog knappt ha sett festivalen om de inte råkat hamna i denna inför-panel. Frågan vi i ESC-panelen ställer oss: ska alla ha rätt till en åsikt?

Svaret är givetvis ja, men att ett gäng artister utan vare sig koll på läget eller fyndiga kommentarer och synpunkter ska få säga sitt inför ett av Europas största TV-program känns fel. Vad hände med de forna kommentatorerna från våra grannländer? Endast Thomas Lundin är kvar och det tackar vi gladeligen för! Här har vi en fantast och eldsjäl som bjuder på oförglömliga och ibland dråpliga kommentarer utan dess like. Nej, man ska hålla sig till vad man är bra på och inte försöka agera expert om man inte är en. Ett annat exempel är när SVT bytte kommentator under Eurovisionsändningarna och veteranen Pekka Heino fick ge plats åt superflummiga Kristian Luuk med vapendragare som ideligen tutade sönder och till stor del förstörde mina Eurovisionkvällar två år i rad.

I fjol hade SVT äntligen tagit sitt förnuft till fånga och skickade superproffsiga Edward af Sillén tillsammans med Shirley Clamp. I år återkommer Edward men denna gång med superroliga Christine Meltzer – bra jobbat! Nu väntar vi bara på att införprogrammet ska genomgå en omvandling också, visst, ha med en tyckare utan vidare förkunskaper – men se för tusan till att även ha med proffs som Björn Kjellman, Lasse Holm och Ingela Pling Forsman! Eller varför inte en komiker – Babben Larsson eller Annika Lantz vore ypperliga deltagare som lätt skulle kunna lyfta våra tisdagskvällar till nya nivåer! Kommentarerna skulle kanske inte vara så djupa, men bra med intressanta än det trams vi tvingas stå ut med nu. Tycka till kan Marie Serneholt och Co få göra i sina TV-soffor istället.

/ Felix


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?