Norge har inte råd att arrangera ESC två år på raken



Norges tv-kanal NRK har sagt att om de vinner Eurovision Song Contest för andra året i rad skulle de behöva hjälp med finansiering innan man kan tacka ja till att stå som värd för 2011 års upplaga.

NRK rapporterar även på sin hemsida att tävlingen har en budget på 211 miljoner där 70 miljoner kommer att täckas av biljettintäkter och övriga intäkter.

Snacket går att landet inte skulle ha råd att arrangera tävlingen två år på raken och att de isåfall skulle behöva hjälp med finansiering av EBU, annars kan det finnas risk att de vägrar stå som värd för tävlingen nästa år (om de vinner, dvs).

ESC-bossen Svante Stockselius säger att NRK inte kan förvänta sig något ekonomiskt stöd från EBU om Norge skulle vinna i år igen.

Postat av:Hollac16

Det är självklart att sådant här tar knäcken på tv-kanalers ekonomi. Vad jag har hört så var NRK tvugna att stryka bl.a. sändningarna Fotbolls-VM i Sydafrika i sommar för att ha råd med Eurovision Song Contest. Efter att Sverige hade haft ESC 1975 stod vi över ett år för att det tog ekonomiskt knäcken på Sveriges Radio (nu television).


Skrivet: 2010-05-20| 13:27:23    
Postat av:Sebbe

Jag gillar personligen Norges bidrag i år men tror knappast de behöver oroa sig för en andra vinst på raken... :P

Hade iaf vatt sjukt awesome om Sverige fick ta den ist om det nu skulle hända =D


Skrivet: 2010-05-20| 17:53:39    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?