Melodifestivalen 2010 - Final (Stockholm)Så var det äntligen dags! Fem veckor har passerat och med dessa har också fyra deltävlingar och en Andra chansentävling avgjorts och lett oss, sakta men säkert, fram till lördagen den 13 mars och finalen i Melodifestivalen 2010 från Globen, Stockholm klockan 20:00 i SVT 1. Drygt två timmar senare kommer vi att veta vem av de tio finalisterna nedan som får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Oslo den 27:e maj.

Här nedan följer våra tankar om de bidrag som ska tävla i finalen. Vill ni lyssna och se respektive bidrags framträdande i deltävlingarna så klicka bara på länkarna.


Våra kommentarer och betyg är nu med prioritering på Eurovision Song Contest och du finner de här nedan.

Bidrag nr 1Darin - You’re Out Of My Life (engelska)

Text och musik: Henrik Janson & Tony Nilsson

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 3 i Göteborg.


Robbans kommentar och betyg:
 Balladen "You're Out Of My Life" är inte den starkaste låt som Darin har gjort men den växer för varje lyssning. Att ha startnummer 1 är givetvis en stor ära för Darin och visst tillhör han en av de segertippade. Det är en snygg radiohit och texten är gripande, men inget jag vill att vi skickar till Oslo.


Felix kommentar och betyg: En av förhandsfavoriterna i sin delfinal får nu det mycket fördelaktiga startnumret 1! Jag tycker egentligen si så där om Darin men måste säga att hans ballad ändå tillhör kvällens toppskickt. Tror dock inte det räcker ända fram...


Mickes kommentar och betyg: Det här är så mycket idolfinal som det bara kan bli. Helt ok låt men inte mer än så. Darin är nog nöjd över att slutligen fått sin vinnarlåt som han blev snuvad på 2004 av Daniel Lindström. You're out of my life kommer inte vara med och slåss om toppplaceringarna.


Bidrag nr 2Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar (svenska)

Text: Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman & Pernilla Wahlgren
Musik: Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist

Bidraget tog sig till final från deltävling 4 i Malmö via Andra chansen i Örebro


Robbans kommentar och betyg: Pernilla lär få det tufft att få en topplacering i finalen. Enda bidraget i år som är en äkta schlager. Klassisk, glad upptempo-schlager, på svenska, om kärlek. Kaxig vers med en glad refräng. Helt chanslös dessvärre.


Felix kommentar och betyg: Fantastiskt att schlager fortfarande kan slå i Melodifestivalen! Pernilla verkar mer taggad än någonsin men får nog tyvärr ses sig slagen av nykomlingarna i år. Känns ändå som ett klockrent final-bidrag!


Mickes kommentar och betyg: Pernilla kommer få det lika svårt som Linda B och Kikki Dee i finalen. Kul däremot att det blev iaf ett hederligt schlagerbidrag med i finalen.


Bidrag nr 3Andreas Johnson - We Can Work It Out (engelska)

Text: Andreas Johnson
Musik: Bobby Ljunggren & Marcos Ubeda

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 2 i Sandviken.

Robbans kommentar och betyg:
 Snyggt att Mr Björkman & Co växlar varannan uptempo, varannan ballad. We Can Work It Out är en storslagen, episk rockballad, som handlar om att lösa problem. Jag tycker den är så fruktansvärt tråkig och intetsägande. Jag gillade Andreas tidigare bidrag mycket mer än det här. Är övertygad att den här är chanslös.


Felix kommentar och betyg: Varför Andreas kom till final med en låt som är så mycket svagare än hans senaste duett med Carola går utöver mitt förstånd! Tråkig och platt... Vad hände med trallvänliga Andreas?


Mickes kommentar och betyg: Ungefär såhär dags blandar en ny drink, går på toaletten och hinner jag så röker jag också. Allt bara för att slippa se på årets tråkigaste och mest meninglösa finalbidrag. Ryck upp dig Andreas och kom tillbaka med något som håller finalklass som du lyckats med tidigare år.


Bidrag nr 4Timoteij - Kom (svenska)

Text och musik: Niclas Arn, Karl Eurén & Gustav Eurén

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 3 i Göteborg.


Robbans kommentar och betyg: Här har vi en klar favorit för mig. Tjejgruppen Timoteij överraskade och tog sig direkt till final i deltävlingen från Göteborg. De sjunger en poplåt med folkliga inslag, dessutom på svenska. Man blir glad när man hör den och visst kan det här gå hem. Låten är väldigt anpassad för Eurovision.


Felix kommentar och betyg: Väldigt catchy men jag har fortfarande inte lyckats lära mej texten ändå, varför kan man undra... Känns som ett riktigt Eurovision-bidrag som jag är säker på skulle ta sig långt om det kom ända till Oslo!


Mickes kommentar och betyg: Jag gillar det, men inte riktigt något som jag skulle vilja skicka till Oslo, lite som med Shirley - Min kärlek (2004), jag gillar det och har inget problem med att se de fyra blondinerna högt upp...men inte högst upp.


Bidrag nr 5Peter Jöback - Hollow (engelska)

Text och musik: Anders Hansson & Fredrik Kempe

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 4 i Malmö.


Robbans kommentar och betyg: Så har vi kommit halvvägs. Peter Jöback med den här storslagna musikalballaden kräver viss koncentration och några lyssningar innan man lär sig uppskatta den. Bästa balladen i tävlingen det här året och en av mina främsta favoriter till segern. Dock tror jag att Peters chanser att vinna är små. Men man ska aldrig säga aldrig! Scen numret var otroligt snyggt, laserstrålanrna är effektfulla och själva scennumret är värt betyg fyra.


Felix kommentar och betyg: Såg honom live nere i Malmö och måste säga att han inte imponerade. Trots det VILL jag tycka om den här balladen men det känns mest tjatigt och segt. Inte ett av Kempes bästa bidrag direkt...


Mickes kommentar och betyg: Sure, det funkar och visst låter det bra. Helt klart en låt som kan vara med i toppen, men är det något vi vill skicka till lusekoftornas förlovade land? Nja...


Bidrag nr 6Ola - Unstoppable (engelska)

Text och musik: Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari & Ola Svensson

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 1 i Ö-Vik.


Robbans kommentar och betyg: Det här är helt enkelt en skön poplåt, med skön pianoslinga som jag tror hamnar någonstans i mitten. Visst har Ola många fans, främst bland flickor, men det räcker inte för Eric Saade är en större flickidol.


Felix kommentar och betyg: Växer allt mer i mina öron och jag dansar och sjunger gladeligen med i refrängen om denna okända Natallie som alla verkar prata om. Tyvärr känns numret platt, efterlyser lite fler dansare och rolig show!


Mickes kommentar och betyg: Ni som har läst mina tidigare inlägg där jag nämnt Ola förstår att här kommer det inte bli höga poäng. Ola borde enligt mig inte ens vara med i finalen...Bidraget borde inte ens ha fått vara med bland de 32 delfinalsbidragen. Säger som med Andreas Johnson, kom tillbaka med något bättre, något i stil med "Love in stereo" som man kunde ge dig plus för i alla fall.


Bidrag nr 7Jessica Andersson - I Did It For Love (engelska)

Text: Kristian Wejshag
Musik: Lars "Dille" Diedricson

Bidraget tog sig till final från deltävling 1 i Ö-Vik via Andra chansen i Örebro


Robbans kommentar och betyg: Jessica är en av Sveriges snyggaste sångerskor och hon har en fantastisk röst. En känslomässig ballad som berör och växer ju mer man hör den. Vad positivt överraskad jag blev när hon slog ut både Alcazar & Kalle Moraeus i Andra Chansen. Men det blir ingen seger i finalen. Troligtvis hamnar hon någonstans i botten.


Felix kommentar och betyg: En låt jag från början hade svårt för men efter andra chansen inser jag vilket fullblodsproffs Jessica är! Absolut en av de bättre balladerna ikväll och jag tror Jessica kan räkna med en topp-5 placering åtminstone.


Mickes kommentar och betyg: Välkommen tillbaks till Globen Jessica. Att du var tvungen att gå genom AC är för mig skandal. Det behöver inte gå bra i finalen huvudsaken är att Jessica kommer högre än Ola. Jag gillar Jessicas ballad och ser den gärna i toppen även om jag tror att den kommer hämna en bit ner i resultatlistan. Men låten är grym och om bara Jessica byter kläder så hade det vara en klar 5a.


Bidrag nr 8Salem Al Fakir
 - Keep On Walking (engelska)

Text och musik: Salem Al Fakir

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 1 i Ö-Vik.


Robbans kommentar och betyg: En av Sveriges mest framgångsrika artister har skrivit & komponerat låten som tog sig till final från första deltävlingen. Skönt sound, men egentligen inget vidare om jag ska vara ärlig. Känns lite tråkigt i mina öron. Svårt att säga om det här går hem eller inte. Kan bli en dark-horse.


Felix kommentar och betyg: Hade höga förväntningar på Salems melodifetsival-debut och måste erkänna att jag blev lite besviken. "Keep on walking" är inte alls så melodiös och trallig som Salems tidigare hits! Vågat att sitta vid pianot en hel låt igenom också... Trots det känns det snyggt och aldrig tråkigt. Kan bli farlig!


Mickes kommentar och betyg: Salem är duktig och charmar hela världen med sin söta nuna, men låten är tråkig och enformig. Låter lite Pet Shop Boys... och då menar jag att deras sämre låtar. Men nu är det helheten som ska bedömas och då går det inte att räkna ut Salem. Han tar en med storm och även om jag inte gillar låten så gillar jag det ändå...konstigt. Kommer vara med i toppen.


Bidrag nr 9Anna Bergendahl - This Is My Life (engelska)

Text: Kristian Lagerström
Musik: Bobby Ljunggren

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 4 i Malmö.


Robbans kommentar och betyg: Så har vi kommit fram till finalfältets storfavorit och överraskning. Den forna idol-deltagaren sjunger vackert, men själva låten är ingen höjdare. Jag skulle bli besviken om vi skickar Anna B till Oslo.


Felix kommentar och betyg: Tror dessvärre vi har årets vinnare i denna 19-åring från Nyköping. Hennes röst är det inget fel på, och låten är inte dålig. Men det känns bara lite förutsägbart och tråkigt i jämförelse med så mycket annat...


Mickes kommentar och betyg: Till skillnad från mina kollegor Robert och Felix så gillar jag det här skarpt och hoppas på en Anna Bergendahl i toppen gärna, gärna, gärna högst upp. Men jag har haft fel så många gånger förut så det känns lite svårbedömt. Hoppas kan man ju alltid.


Bidrag nr 10Eric Saade - Manboy (engelska)

Text: Fredrik Kempe
Musik: Fredrik Kempe & Peter Boström

Bidraget tog sig direkt till final från deltävling 2 i Sandviken.

Robbans kommentar och betyg: Min etta! En snygg popschlager med en klistrig refräng. Eric Saade är charmig och söt och framträdandet vi fick se i Sandviken var riktigt hett. Jag håller mina tummar extra mycket att Manboy vinner och får tävla för Sverige i ESC.


Felix kommentar och betyg: Här har vi allt man kan önska sig! Show, dans, catchy refräng och snygg sångare! Hade nog gjort succé i Eurovision! Känns tveksamt om den kommer att ta sig ända dit... Man kan ju hoppas att alla tonårsflickor ringer upp hela kontantkortet när Eric går loss i vattenfallet.


Mickes kommentar och betyg:
Eric Saades dansgolvsdänga Manboy sätter sig ju som ett plåster. Som en arbetskollega sa till mig, så oavsett om man är anti-melodifestivalen eller inte så är det Manboy man trallar på just nu. Farligt farligt i Globen, bör komma Topp3 om Sverige rycker upp sig och röstar seriöst ikväll.Slutligen, hur kommer det att gå och hur vill vi att det ska gå?

Robbans kommentar: Nu har alla bidragen visats i tv och skivan och singlarna är släppta. Andra chansen har varit och det är dags att kora vinnaren som där med får äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Oslo. Andreas Johanson, Peter Jöback och Salem Al Fakir kommer brottas om samma röster, vilket blir en klar nackdel för alla tre, samma gäller Ola, Darin och Eric Saade. Det innebär deras röster blir uppdelade på tre. Sen kan det även vara så att de som gillar ballader, delar också upp det på flera bidrag, där Anna Bergendahl vinner. Timotejj har ingen direkt konkurrans, vilket talar för dom. Men egentligen finns det ingen klar vinnare likt tidigare år. Det är också många ballader i finalen, vilket kan gynna upptgemoplåtarna som "Kom" och "Manboy". De är mina främsta favoriter till segern på lördag. Från att ha varit ett medioker MF-år ser finalstartfältet väldigt bra ut. Jämför man med fjolåret så finns det inte någon låt i årets final som får betyget "brustet hjärta".

Felix kommentar: Ett bidrag är så mycket mer än en låt på tre minuter för mig. Det är en artist, ett nummer, kameravinklar etc... Allt måste på något sätt flyta samman och bli snyggt för att jag ska tycka om det! Överlag tycker jag årets festvival har levt upp till mina förväntningar. Det kommer alltid finnas mer eller mindre bra bidrag, men det gör ju bara de bättre bidragen ÄNNU bättre! Finalen känns fortfarande ganska oviss även om det tisslats och tasslats om Anna Bergendahls vinstchanser ett tag nu. Tror tyvärr det kan bli så, men innan hon kan känna sig säker ska de 6 utländska jurygrupperna säga sitt! Där tror jag vi kan få se många överraskningar. Själv hoppas jag på Eric Saade som vore en fräsch fläkt i jämförelse med de "donnor" som vunnit de två senaste åren.

Mickes kommentar: Jag tror att hur det än kommer sluta så kommer vi vara nöjda, det är flertalet bidrag som kan gå och vinna utan att det blir floppreaktioner. Hur det sedan kommer gå i ESC med våra bidrag går ju att spekulera i, men det är inget jag tänker sätta mig ner och göra redan nu. Vem vinner då? Jag tror det kommer stå mellan Salem, Anna och Eric Saade. Men raketvarningar som Timoteij och Jessica som vuxit galet mycket sedan första lyssningen. För att reda ut det hela så går jag rakt på sak och tror att Anna Bergendahl vinner och Ola kommer hjälplöst sist, kanske en nolla till och med?
Måste dock inflika att jag saknar Alcazar i finalen i år, tycker att Headlines gått hade kunnat vinna. Snyggaste numret i år som tidigare år. Go Alcazar!

Röstningssystem

Tittarna (Telefonröster + sms), fem SVT-jurygrupper samt sex utländska från Frankrike, Irland, Norge, Grekland, Ryssland och Serbien.

Mellanakt

Det kommer tydligen bli landskamp mellan Sverige & Norge som pauseunderhållning. Kicki Danielsson vs Bobbysocks, The Poodles vs Wig Wam och Alexander Rybak vs hemlig svensk artist. Kanske Carola?

Enligt GP är så klart kampen redan avgjord och Norge vinner och vi skall till Oslo för ta tillbaka vinsten.Bonus

Vem är din favorit på Lördag?


Andreas Johnson, Anna Bergendahl, Darin, Eric Saade, Jessica Andersson, Ola, Pernilla Wahlgren, Peter Jöback, Salem Al Fakir eller kanske Timoteij?

Vem är bäst? Vem borde vi skicka för att gå bäst i Eurovision Song Contest? Kommentera gärna och rösta på din favorit!

Senaste åren har det inte gått bra alls för Sverige i Eurovision - Marlena Ernman, Charlotte Perrelli, The Ark och Martin Stenmarck floppade totalt - medan Carola, Lena Philipsson och Fame gav oss bra platser.

Nu är det dags för avgörandet och erövra Norge!webvoter-omröstning
Vem vill du ska vinna Melodifestivalen 2010?

Andreas Johnson
Anna Bergendahl
Darin
Eric Saade
Jessica Andersson
Ola
Pernilla Wahlgren
Peter Jöback
Salem Al Fakir
Timoteij

Se resultat
Postat av:Jerry

Men snälla grabbar, Manboy till Oslo? jag ryser Maken till tråkig och tjatig låt har jag inte hör på år. Det blir skämskudde för mig i så fall... (;-)

Nej, min vinnare är Darin. Där har vi ett proffs på scenen och en röst av guld. Han skulle jag gärna se i Oslo.Men det är roligt att vi tycker så olika. Det gör ju kvällen än mer intressant.


Skrivet: 2010-03-13| 09:32:03     Av: http://jerbaz.wordpress.com
Postat av:simon

skulle vilja

1 salem al fakir

2 anna bergendahl

3 ola

4 darin

5 andreas johnson

6 peter jöback

7 timoteij

8 pernilla wahlgren

9 eric saade

10 jessica andersson


Skrivet: 2010-03-29| 16:37:45    

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?