Melodifestivalen 2015: Vad händer i Helsingborg?

Artisterna som tävlar i Helsingborg. Foto: Janne Danielsson/SVT.
 
Den här veckan är det dags för artisterna som under deltävlingarna tog sig till Andra chansen att göra upp om de fyra sista finalplatserna. På plats i Helsingborg Arena i Helsingborg byggs scenen upp och sedan under veckan kommer veckans tävlande att repetera noga innan det så är dags för direktsändning och ett avgörande. Här är alla tider och händelser att ha koll på under Helsingborgsveckan!
 

Onsdag 4/3

 
Artisterna, produktionsteamet, journalister med flera anländer till Örebro. Artisterna får inleda dagen med att torr-repa (testköra numret på en fejkad scen). Samtliga nummer är sedan tidigare släppa, såväl som studioversioner, men nu repar artisterna för att finslipa för att göra numren ännu bättre. På kvällen börjar journalisterna skriva om hur de tror det kommer att gå på lördag, ge en första tippning.
 

Torsdag 5/3

 
Nu är scenen uppbyggd och klar att användas för artisterna. Mellan klockan 10.40-15.55 repeterar artisterna på scenen, samtidigt som journalistkåren på plats rapporterar om vad som händer. Under dagen släpper SVT som vanligt 30-sekundersklipp på bidragen för hur scenframträdandena kommer att se ut (studioversioner finns dock tillgängliga för den som vill lyssna in sig istället för att se live).
 
På kvällen hålls välkomstfesten som Helsingborg ordnar.
 

Fredag 6/3

 
Fredagen inleds med programledarrepetition och mellanaktsrepetition. På eftermiddagen mellan kl. 14.30-17.00 sker ett start- och stopprep.
 
På kvällen genomförs Andra chansens första publika genrep. Denna repetition ska följa hela sändningen från början till slut (dock innehåller den fejkade resultat av rättviseskäl). Hela sändningen bandas och kan komma att bli reservsändning ifall att något skulle hända med lördagens direktsändning.
 
Efter genrepet genomför Melodifestivalklubben och Poplight veckans publikundersökning för att se vilka genrepspubliken tror mest på inför morgondagens sändning.
 

Lördag 7/3

 
Lördag innebär direktsändning, men innan dess blir det mer repetitioner för programledare och mellanakter. Allt ska finslipas inför sändning. Klockan 14.00 genomförs Andra chansens andra genrep, det så kallade matinégenrepet. När detta genrep är slut, ca kl. 15.35, får artisterna möjlighet att vila inför direktsändningen.
 
Under lördagseftermiddagen kommer vi ge mer info om Andra chansens artister och dessutom kommer var och en i panelen att välja ut fyra favoriter (en från varje duell) som man har som personliga favoriter.
 
Klockan 18.00 börjar insläppet till arenan och klockan 19.00 börjar förbandet spela. Sändningen startar så en timme senare, klockan 20.00. I sändningen avgörs de fyra sista finalplatserna. Det är inte sagt om SVT håller på samtliga duellresultat genom hela sändningen eller om resultaten släpps vartefter duellerna blir avklarade. Oavsett vilket, kl. 21.30 denna lördag vet vi vilka 12 som ska göra upp om segern i finalen om en vecka.
 
Efter sändningens slut blir det firardags för artisterna, först med pressen, sedan med familj och vänner på efterfesten. Samtidigt börjar scenarbetarna att montera ned scenen för att på söndagen börja frakta iväg den till Stockholm och Friends Arena.
 

Måndag 9/3

 
Scenen börjar att byggas upp i Friends Arena. Förberedelserna inför finalen börjar ta fart.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?