Melodifestivalen 2015 - Andra chansen (Helsingborg)

 
 
Dags för uppsamlingsheatet Andra chansen i Melodifestivalen 2015!
 
Inför: Sveriges uppsamlingsheat Melodifestivalen 2015
Datum: 2015-03-07
Tid: 20.00 - 21.30
Plats: Helsingborg
Röstningsprocess: 100 % tittarröster
TV-bolag/Stream: SVT1 & HD + SVTPLAY - Länk
 
De fyra deltävlingarna är nu avklarade och det har blivit dags för uppsamlingsheatet, dvs. där de bidrag som hamnat på tredje och fjärde plats i deltävlingarna får en ny chans på finalplats. I år är det endast dueller som gäller och vinnarna i respektive duell går till final. Det är inga kvarts- eller semifinalsdueller utan endast en duellomgång, vilket gör att det blir fyra vinnare från Andra chansen.
 
Som vanligt är det tittarna som avgör resultatet i sändningen. Som vanligt kan man både telefon- och SMS-rösta, men glöm inte att det i år även finns möjlighet att app-rösta medan bidragen framförs live. Appen är helt kostnadsfri och kan laddas ned via Windows phone store, Google play och App store. Observera att det är en god idé att ladda ned appen innan sändningen börjar då det kan ta några minuter för appen att komma igång att fungera!
 
Nu finns alla bidrag tillgängliga att lyssna på i förväg, men vill du se klipp från repetitionerna för eventuella förändringar som har gjorts kan du se dessa här.
 
I går sändes det underhållande inför-programmet "Fredagskväll med Malin" där programledare Malin intervjuar artisterna som tävlar i Andra chansen. Det rekommenderar vi att ni kikar in också.
 
Mycket nöje!
 
SVT 1 & SVT 1 HD / SVT Play kl 20.00
 
PS. Efter att Andra chansen har sänts kommer var och en i panelen att ge sitt omdöme om de bidrag som har gått vidare.
 

Upplägget för Andra chansen
 
I respektive duell tävlar två bidrag och det går enbart att rösta på dessa två duellanter, övriga dueller är låsta fram tills de avgörs. Resultatet avgörs genom telefon-, SMS- och applikationsröstning. Observera dock att telefonnumren har bytts ut denna gång (billiga numret: 099-206 01/02 respektive dyra numret: 099-906 01/02).
 
Först kommer den första duellen att avgöras, sedan sker en mellanakt och därefter är det dags för den andra duellen. Efter att den andra duellen har avslutats sker en ny mellanakt och därefter redovisas resultatet för duell 1 och duell 2. Sedan upprepas samma procedur för duell 3 och 4.
 
Mellanakter:
  • Programledarna gör ett ESC-medley.
  • Programledarna och Loreen framför låten "Det tänker de på".
  • Loreen feat. KAZAKY framför låten ”Paper Light”.
  • Filippa Bark framför "Filippas sång"
  • Sanna Nielsen hyllar Monica Zetterlund.
  • Tre inslag om ESC.
 

Melodifestivalklubbens och Poplights publikundersökning
 
Direkt efter fredagens första publikgenrep genomförde Melodifestivalklubben och Poplight en undersökning där publiken fick säga sitt om vilka artister som de tycker är bäst. Totalt svarade 468 personer på enkäten. Så här slutade omröstningen (bidragen står i placeringsordning, ej i startordning):
 
Duell 1
  1. Andreas Weise 12,4% (58 röster)
  2. Linus Svenning 9,4% (44 röster)
 
Duell 2
  1. Hasse Andersson 30,1% (144 röster)
  2. Kristin Amparo 4,7% (22 röster)
 
Duell 3
  1. Dolly Style 9,4% (44 röster)
  2. Dinah Nah 3,2% (15 röster)
 
Duell 4
  1. Samir & Viktor 27,8% (130 röster)
  2. Behrang Miri feat. Victor Crone 3% (14 röster)
 

 
Nu följer en närmare presentation av de tävlande artisterna. Observera att duellerna är satta av SVT sjäva samt att i respektive deltävling tävlar ett bidrag som blivit trea och ett bidrag som blivit fyra.
 

Duell 1: Andreas Weise vs. Linus Svenning

 
 
 
I den första duellen ställs Andreas Weises "Bring Out The Fire" mot Linus Svennings "Forever Starts Today". Weise tävlade i den tredje deltävlingen medan Linus Svenning tävlade i den andra deltävlingen.
 
Om duellanterna
 
Andreas Weise är född den 18 augusti 1986, uppväxt på Lidingö i Stockholm numera bosatt i Stockholm. Andreas slog igenom för den breda allmänheten 2010 när han sökte till Idol. Han gick vidare i tävlingen ända till veckofinalerna och slutade på femte plats. Året efter deltog han i Let's Dance och slutade på åttonde plats. Han har också deltagit i Körslaget och varit webbprogramledare för såväl Så ska det låta som Idol 2014. År 2011 släppte han sitt första album.
 
Linus Svenning är född den 13 april 1990, uppväxt i Västerstad numera bosatt i Vara. Före år 2013 var det nog få som kände till Linus Svenning även om han var en stor musikstjärna på YouTube. 2014 deltog han i Melodifestivalen med bidraget "Bröder", som handlade om Linus saknad efter sin brors bortgång. Då som nu blev det avancemang till Andra chansen där han först vann grundomgångarna innan han sedan slog ut Martin Stenmarck i den avgörande duellen. I finalen hamnade han sedan på femte plats.
 
 
 
I tabellen nedan sätter var och en i panelen ett kryss för det bidrag som är ens personliga favorit i duellen.
 
Artist & Låt Panelmedlemmar
Alexander Erik Haris Hollac16 Robban
Andreas Weise
"Bring Out The Fire"
     
Linus Svenning
"Forever Starts Today"
       
 
 

Duell 2: Hasse Andersson vs. Kristin Amparo

 
 
 
I den andra duellen ställs Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar" mot Kristin Amparos "I See You". Hasse Andersson tävlade i fjärde deltävlingen medan Kristin Amparo tävlade i den tredje deltävlingen.
 
 
Om duellanterna
 
Hasse Andersson är född den 28 januari 1948, uppväxt i Malmö men bosatt i Ängelsbäck och Degerfors. Som ung slog han igenom under artistnamnet "Rock-Olle", men efter en flytt till byn Kvinnaböske på 70-talet bildade han och några vänner Kvinnaböske Band som 1979 slog igenom med låten "Eva-Lena/En ballad om ett barn". Deras första LP-skiva släpptes 1980 men det var den andra LP-skivan och framförallt låten "Skomagare Anton" som sålde guld (eller 500 000 exemplar)! Under 80-talet hade Hasse stora succér, framförallt i ett antal TV-serier. En av dessa serier som utspelade sig i en lada blev riktigt populär och det gjorde att Hasse startade en showkrog som han bedrev i en lada fram till början av 2000-talet. Genom karriären har han släppt drygt 20 musikalbum.
 
Kristin Amparo är född i Colombia i december 1983, uppväxt på Lidingö i Stockholm men numera bosatt i Stockholm. Kristin har sedan 2006 levt på musiken genom olika artistsamarbeten, men också genom olika tävlingar som X Factor. Tillsammans med andra artister har hon haft en rad framgångar, som med John De Sohns låt ”Dance Our Tears Away” eller varför inte 2014 års sommarplåga "Din soldat" framförd av Albin Johnsén. I Melodifestivalen 2015 är det dock nu som hon står främst på scenen istället för att bara vara featuring.
 
 
 
 
I tabellen nedan sätter var och en i panelen ett kryss för det bidrag som är ens personliga favorit i duellen.
 
Artist & Låt Panelmedlemmar
Alexander Erik Haris Hollac16 Robban
Hasse Andersson
"Guld och gröna skogar"
       
Kristin Amparo
"I See You"
       
 
 

Duell 3: Dolly Style vs. Dinah Nah

 
 
 
I den tredje duellen ställs Dolly Styles "Hello Hi" mot Dinah Nahs "Make Me (La La La)". Dolly Style tävlade i den första deltävlingen medan Dinah Nah tävlade i den fjärde deltävlingen.
 
 
Om duellanterna
 
Dolly Style är en tjejtrio som på scenen föreställer de tre 18-åriga dockorna Molly, Polly och Holly från Dollyville. Gruppen bildades så sent som sommaren 2014 och deras medverkan i Melodifestivalen 2015 är deras första gemensamma scenframträdande. Gruppen är bildad av Emma Nors och Palle Hammarlund.
 
Dinah Nah, eller Malin Sundström som hon egentligen heter, är född den 23 augusti 1980, uppväxt i Sätra men bor numera i Stockholm. Hon gjorde sig känd under 1990-talet då hon medverkade i gruppen Caramell som bl.a. fick hits med låtarna ”Om du var min” och covern ”Efter plugget”. Malin har en examen som hudterapeut och undersköterska. Med hjälp av "Idol-Bagge" Anders Bagge skapade hon artisten Dinah Nah och har gjort ett antal låtar som till exempel låten "Like You".
 
 
 
I tabellen nedan sätter var och en i panelen ett kryss för det bidrag som är ens personliga favorit i duellen.
 
Artist & Låt Panelmedlemmar
Alexander Erik Haris Hollac16 Robban
Dolly Style
"Hello Hi"
         
Dinah Nah
"Make Me (La La La)"
   
 
 

Duell 4: Behrang & Victor vs. Samir & Viktor

 
 
 
I den fjärde och sista duellen ställs Behrang Miri feat. Victor Crones "Det rår vi inte för" mot Samir & Viktors "Groupie". Behrang & Victor (Crone) tävlade i den första deltävlingen medan Samir & Viktor (Frisk) tävlade i den andra deltävlingen.
 
 
Om duellanterna
 
Behrang Miri är född den 17 januari 1984 i Iran men växte upp i Lund. Han är numera bosatt i Stockholm och Malmö. Behrang var med i Melodifestivalen 2013 med låten  "Jalla dansa sawa" som gick till Andra chansen, där den dock slogs ut. I årets bidrag har han med sig 22-åriga Åkersbergakillen Victor Crone (som i USA går under artistnamnet Vic Heart) som featuring till bidraget. I Andra chansen kommer killarna ha sällskap av operasångerskan (och Melodifestivalsvinnaren) Malena Ernman i sitt nummer.
 
Samir Badran är född den 25 maj 1990, uppvuxen och bosatt i Linköping. Samir är nog mest känd för sin medverkan i TV-programmet Paradise Hotel under säsongen som sändes 2013 (samt vissa delar av säsongen som sändes 2014). Hans kompis Viktor Frisk är född den 2 mars 1995, uppväxt i Stora Sundby utanför Eskilstuna men numera bosatt i Stockholm. Till vardags är han modebloggare och driver numera märket VFSB tillsammans med Samir. De båda slog igenom musikaliskt sommaren 2014 då deras låt "Success" blev en stor sommarplåga.
 
 
 
I tabellen nedan sätter var och en i panelen ett kryss för det bidrag som är ens personliga favorit i duellen.
 
Artist & Låt Panelmedlemmar
Alexander Erik Haris Hollac16 Robban
Behrang Miri feat. Victor Crone
"Det rår vi inte för"
     
Samir & Viktor
"Groupie"
         
 
 

Sammanfattning

 
I Andra chansen vill således panelen se följande bidrag till final:
 
- Alexander: "Bring Out The Fire", "Guld och gröna skogar", "Make Me (La La La)" och "Det rår vi inte för".
 
- Erik: "Forever Starts Today", "Guld och gröna skogar", "Make Me (La La La)" och "Det rår vi inte för".
 
- Haris: "Bring Out The Fire", "Guld och gröna skogar", "Make Me (La La La)" och "Det rår vi inte för".
 
- Hollac16: "Bring Out The Fire", "I See You", "Make Me (La La La)" och "Det rår vi inte för".
 
- Robban: "Forever Starts Today", "Guld och gröna skogar", "Make Me (La La La)" och "Groupie".
 
 

åPanelens favoriter bland de utslagna

 
I denna del presenterar panelmedlemmarna varsitt bidrag av de som slogs ut i deltävlingarna. Dessa bidrag anser vi borde ha fått en andra chans i årets tävling.
 
- Alexander: "Living To Die" (Andreas Johnson)
 
- Erik: "Black Swan" (Caroline Wennergren)
 
- Haris: "Living To Die" (Andreas Johnson)
 
- Hollac16: "I'll Be Fine" (Molly Pettersson Hammar)
 
- Robban: "One by One" (Elize Ryd & Rickard Söderberg)
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?