Melodifestivalen 2015: Vad händer i Örebro?

Artisterna som tävlar i Örebro. Foto: Janne Danielsson/SVT.
 
Efter tre veckors tävlande har nu Melodifestivalen nått den fjärde och sista grundomgången innan det är dags för uppsamlingsheat och final. På plats i Conventum Arena i Örebro byggs scenen upp och sedan under veckan kommer veckans tävlande att repetera noga innan det så är dags för direktsändning och ett avgörande. Här är alla tider och händelser att ha koll på under Örebroveckan!
 

Onsdag 25/2

 
Artisterna, produktionsteamet, journalister med flera anländer till Örebro. Artisterna får inleda dagen med att torr-repa (testköra numret på en fejkad scen). Under förmiddagen släpper SVT mer info om varje bidrag (se Bidragsbibeln) och på kvällen får journalisterna på plats lyssna på studioversionerna av de sju tävlingsbidragen.
 

Torsdag 26/2

 
Nu är scenen uppbyggd och klar att användas för artisterna. Mellan klockan 10.50-16.40 repeterar artisterna på scenen och efter varje artists första repetition klipper SVT ihop 30 sekunder som läggs ut på webben. Först på lördag eftermiddag släpps 2,30 minuter av respektive bidrags studioversion.
 
På kvällen hålls välkomstfesten som Örebro ordnar.
 

Fredag 27/2

 
Fredagen inleds med programledarrepetition och mellanaktsrepetition. Därefter ska artisterna få repetera en och en på scenen, men denna gång med scenkläder på.
 
På kvällen genomförs deltävlingens första genrep inför publik. Denna repetition ska följa hela sändningen från början till slut (dock innehåller den fejkade resultat av rättviseskäl). Hela sändningen bandas och kan komma att bli reservsändning ifall att något skulle hända med lördagens direktsändning.
 
Efter genrepet genomför Melodifestivalklubben och Poplight veckans publikundersökning för att se vilka genrepspubliken tror mest på inför morgondagen.
 

Lördag 28/2

 
Lördag innebär direktsändning, men innan dess blir det mer repetitioner för programledare och mellanakter. Allt ska finslipas inför sändning. Klockan 14.00 släpps så 2,30 minuter av respektive tävlingslåts studioversion. Vid samma tidpunkt genomförs också deltävlingens andra genrep, det så kallade matinégenrepet. När detta genrep är slut, ca kl. 15.35, får artisterna möjlighet att vila inför direktsändningen.
 
Under lördagseftermiddagen kommer vi ge mer info om deltävlingens artister.
 
Klockan 18.00 börjar insläppet till arenan och klockan 19.00 börjar förbandet spela. Sändningen startar så en timme senare, klockan 20.00. Runt kl. 21.30 vet vi vilka som får finalplats nr 7 och 8 i finalen samt vilka två som får de sista platserna i Andra chansen. Direkt efter sändningen släpper så SVT årets 28 tävlingsbidrag fria för allmän spelning.
 
Efter sändningens slut blir det firardags för artisterna, först med pressen, sedan med familj och vänner på efterfesten. Samtidigt börjar scenarbetarna att montera ned scenen för att på söndagen börja frakta iväg den till Helsingborg och Andra chansen.
 

Måndag 2/3

 
ESC-Panelen reflekterar resultatet och ger personliga kommentarer och betygsättningar för respektive bidrag.
 
Scenen börjar att byggas upp i Helsingborg Arena. Dags för Andra chansen...
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?