Melodifestivalen 2015 - Deltävling 2 (Malmö)

 
Dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2015!
 
Inför: Sveriges andra deltävling Melodifestivalen 2015
Datum: 2015-02-14
Tid: 20.00 - 21.30
Plats: Malmö
Röstningsprocess: 100 % tittarröster
TV-bolag/Stream: SVT1 & HD + SVTPLAY - Länk
 
Precis som förra veckan tävlar sju bidrag om två platser i finalen respektive Andra chansen. Det är tittarna som har hela makten att avgöra resultatet. Som vanligt kan man både telefon- och SMS-rösta, men glöm inte att det i år även finns möjlighet att app-rösta medan bidragen framförs live. Appen är helt kostnadsfri och kan laddas ned via Windows phone store, Google play och App store. Observera att det är en god idé att ladda ned appen innan sändningen börjar då det kan ta några minuter för appen att komma igång att fungera!
 
Inför deltävlingen har SVT nu släppt studioversionerna av de sju bidragen (obs! endast 2:30 minuter per bidrag). I torsdags presenterades även 30-sekundersklippen från den första repetitionen.
 
I går sändes det underhållande inför-programmet "Fredagskväll med Malin" där programledare Malin intervjuar artisterna som tävlar i Malmö. Det rekommenderar vi att ni kikar in också.
 
Mycket nöje!
 
SVT 1 / SVT Play kl 20.00
 
PS. Som vanligt kommer panelen att reflektera deltävlingen efter att den har sänts. Denna artikel kommer att publiceras på måndag. I denna artikel kommer var och en i panelen att poängsätta bidragen samt ge personliga topplistor!
 

Melodifestivalklubbens och Poplights publikundersökning
 
Direkt efter fredagens första publikgenrep genomförde Melodifestivalklubben och Poplight en undersökning där publiken fick säga sitt om vilka artister som de tycker är bäst. Totalt svarade 549 personer på enkäten. Så här slutade omröstningen:
  1. Magnus Carlsson - "Möt mig i Gamla stan" 25,5% (140 röster)
  2. Linus Svenning* - "Forever Starts Today" 25,3% (139 röster)
  3. Samir & Viktor* - "Groupie" 25,3% (139 röster)
  4. Mariette - "Don’t Stop Believing" 11,3% (62 röster)
  5. Neverstore - "If I Was God For One Day" 6,8% (37 röster)
  6. Bergman & Salomonsen - "Nontheless" 4% (22 röster)
  7. Emelie Irewald - "Där och då med dig" 1,8% (10 röster)
 
* Delad slutplacering (artisterna står efter bokstavsordning).
 
Odds (direkt till final)
 
Artist Bettingbolag
Bet365 Paf Unibet
Samir & Viktor  1,40  1,30  1,30
Mariette  1,72  1,90  1,90
Magnus Carlsson  2,00  1,90  1,90
Linus Svenning  2,75  2,75  2,75
Neverstore  3,00  6,50  6,50
Bergman/Salomonsen  6,50  10,00  10,00
Emelie Irewald  7,50  20,00  20,00
 
OBS! Oddslistan är senast uppdaterad kl. 01:30 den 14 februari och kan ha förändrats sedan dess.
 

 
Nu följer en närmare presentation av de tävlande artisterna i kvällens deltävling.
 
 
Linus Svenning är född den 13 april 1990, uppväxt i Västerstad numera bosatt i Vara.
 
Före år 2013 var det nog få som kände till Linus Svenning även om han var en stor musikstjärna på YouTube. 2014 förändrades allt när Linus fick tävla med bidraget "Bröder" i Melodifestivalen, ett bidrag som Linus hade gjort tillsammans med Melodifestivalsräven Fredrik Kempe. Låten blev en succé även om den tog sig via Andra chansen innan den slutade på femte plats i finalen. Efter detta har framgången varit stor för Linus.
 
I år är han alltså tillbaka, nu med bidraget "Forever Starts Today" som är skrivet av Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad och Fredrik Kempe. Låten beskrivs av Linus som "att man ska kunna blicka framåt och släppa allt skit som har hänt".
 
 
 
Emelie Irewald är född den 15 juni 1984, uppvuxen och bosatt i Stockholm. Hon är årets webbjoker/vinnaren av Allmänhetens tävling.
 
Hennes musikaliska resa började redan som liten när hon sjöng i körer och gick i olika musikskolor. 2011 försökte hon sig på att tv-tävla via TV3:s Idol-liknande program True Talent, där hon slutade på fjärde plats. Efter detta har det varit tyst från Emelie, för någon skivbolagsmusik blev det aldrig.
 
När hon nu ville tävla i Melodifestivalen blev det via Allmänhetens tävling som gällde. Urvalsjuryn som valde ut det vinnande bidraget tyckte bäst om hennes låt "Där och då med dig" och korade den till segrare. Sagt och gjort är Emelie 2015 års webbjoker (den första som får tävla i den andra deltävlingen).
 
 
 
 
Samir Badran (till vänster på bilden) är född den 25 maj 1990, uppvuxen och bosatt i Linköping. Samir är nog mest känd för sin medverkan i TV-programmet Paradise Hotel under säsongen som sändes 2013 (samt vissa delar av säsongen som sändes 2014).
 
Viktor Frisk (till höger på bilden) är född den 2 mars 1995, uppväxt i Stora Sundby utanför Eskilstuna men numera bosatt i Stockholm. Till vardags är han modebloggare men driver numera märket VFSB tillsammans med Samir.
 
I maj förra året släppte duon sin första singel "Success" som blev en stor sommarplåga. Sedan fick de förfrågan om att ställa upp i Melodifestivalen och fick nu med bidraget "Groupie". Deras festivalsbidrag är skriven av Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith och Viktor Thell. Duon säger att om man gillar "Success" kommer man nog gilla "Groupie".
 
 
 
Denna pop-punk/rockband består av de tre medlemmarna Jacob Widén (sång, född 1 december 1983), Oscar Kempe (bas, född 9 september 1984) och Erik Lantz (trummor, född 23 maj 1986). De är alla tre numera bosatta i Hjo och Skövde.
 
Gruppen bildades år 2000 och har således funnits i 15 år. Det dröjde dock till 2007 innan de släppte sitt första musikalbum ("Sevenhundred Sundays") men sedan har de släppt ytterligare tre album (senast 2013). Senaste singeln ("The Greatest Gift") släpptes dock 2014. Neverstore har också turnerat ihop med andra rockband som Backyard babies. 2008 gjorde bandet en bejublande turné i Japan.
 
Låten de ska tävla med i Melodifestivalen heter "If I Was God For One Day" och beskrivs som "en mäktig rocklåt" som på scenen blir "en både storslagen och avskalad scenshow". Låten är skriven av Thomas G:son, John Gordon samt bandets sångare Jacob Widén.
 
 
 
Marie Bergman (till höger på bilden) är född den 21 november 1950, uppväxt i Stockholm numera boende på Lidingö. Hennes musikkarriär inleddes under 1960-talet med att bl.a. vara sångerska i Putte Wickmans band. Stora framgångar blev det när hon var med i gruppen Family Four åren 1969-1973, vilket bland annat innebar två medverkan i Melodifestivalen och ESC (1971 och 1972). Sedan 1974 har Marie gått solo (dock ibland med vissa artistsamarbeten) och släppt 20 musikalbum. Marie innehar Melodifestivalsrekordet att ha vunnit tävlingen flest gånger, tre gånger (hon vann även 1994 i duett med Roger Pontare). Rekordet delar hon tillsammans med Carola Häggkvist.
 
Sanne Salomonsen (till vänster på bilden) är född den 30 december 1955, uppväxt i Köpenhamn i Danmark.
 
1967 startade Sanne sitt första musikband och sedan dess har musikkarriären hållit på. Hon släppte sitt första musikalbum 1972. Mellan 1980-85 var hon sångerska i gruppen Sneakers och i samma veva deltog hon även i filmerna Smugglarkungen och Svindlande affärer. Under 1988 fick hon en superhit med låten "Den Jeg Elsker" som fick en grammis. Även Sanne har deltagit i Melodifestivalen förut, för tio år sedan med låten "Higher Ground". Låten gick direkt till finalen där den sedan slutade på sjunde plats.
 
Nu går dessa två musikdrottningar ihop och gör duett med låten "Nonetheless", en låt skriven av Andreas Stone Johansson och Allison Kaplan. Låten beskrivs som "en cool, intensiv, tidlös och suggestiv ballad".
 
 
 
 
Magnus Carlsson är född den 24 juni 1974, uppväxt i Fristad utanför Borås men bor numera i Stockholm. Magnus deltar det här året för åttonde gången i Melodifestivalen, vilket gör honom till den artist som deltagit fjärde flest gånger någonsin! Dessa låtar har Magnus tävlat med de sju tidigare gångerna:
Om Magnus hade tävlat även 2004 hade han hamnat jämnte Nick Borgens rekord på fem medverkansår i rad.
 
Förutom att delta i Melodifestivalen har Magnus även gjort andra saker som att leda kör i Körslaget och som programledare för West End Star. Inför det svenska kronprinsessbröllopet 2010 spelade Magnus Carlsson och Charlotte Perrelli in låten "Mitt livs gemål" (med text och musik av Monica och Carl-Axel Dominque).
 
Magnus åttonde festivalsbidrag heter "Möt mig i Gamla Stan" och är skriven av Thomas G:son och Lina Eriksson. Låten beskrivs som "en glad och fartfylld låt med en klisterrefräng".

 
 
Mariette Hansson, här under enbart Mariette, är född den 23 januari 1983, uppväxt i Harplinge utanför Halmstad men bor numera i Stockholm.
 
Under högstadietiden bildade hon och en tjejkompis en sångduo som senare blev coverbandet Performance. Senare bildade hon ett nytt coverband, Ethan Xiphias. Mest känd är hon nog dock från sin medverkan i Idol 2009, där hon tog sig ända fram till veckofinalerna och slutade på fjärde plats. Sedan har det varit ganska tyst om henne även om hon under 2013 och 2014 har agerat gitarrist åt såväl Magnus Uggla som Ace Wilder.
 
Låten "Don't Stop Believing" har text och musik av Miss Li och Sonny Gustafsson. Mariette beskriver låten som "en ganska lugn låt, balladaktig".
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?