Helgens resultat: lördagen den 14 februari 2015

 
 
 
Under lördagen har det inte bara varit Melodifestivalens andra deltävling i Sverige, nationell final på Island och San Remo-festivalsfinal i Italien, utan även deltävlingar/semifinaler i Estland, Finland, Litauen och Ungern. Här följer nu sammanfattningar av resultaten från uttagningarna med semifinaler/deltävlingar.
 

Estland: Eesti Laul, 2:a semifinalen

 
Under lördagskvällen genomfördes den andra semifinalen av Estlands Eesti Laul, där de sista finalisterna utsågs. Totalt tävlade 10 bidrag om fem finalplatser ochr resultatet avgjordes genom kombinerad jury- och telefonröstning.
 
Följande fem bidrag gick vidare till finalen:
 
Resterande fem bidrag åkte ur tävlingen. Dessa var:
 
 
Nästa lördag är det således dags för Eesti Lauls stora final där fem finalisterna från denna semifinal möter de fem finalisterna från förra veckans semifinal. De som gick vidare förra veckan var
 

Finland: UMK, 2:a semifinalen

 
Finska TV-bolaget YLE arrangerade på lördagskvällen den andra semifinalen av UMK 2015. Totalt är det tre semifinaler, där 6 bidrag tävlar per semifinal. Tittarna röstar sedan fram tre bidrag per semi vilka går direkt till finalen.
 
Följande tre bidrag gick vidare till finalen:
 
Resterande tre bidrag åkte ur tävlingen. Dessa var:
 
Nästa vecka är det dags för den sista semifinalen innan det är dags för final!
 

Litauen: Eurovizijos, bidragsvalet

 
Efter en lång uttagning är nu Litauens bidragsval till Eurovision i maj klart. Det blir låten "This Time" (av Vytautas Bikus och Monika Liubinaitė, länken går till demoversionen av låten) som nästa veckas vinnarartist kommer att få tävla med i Wien. I lördagens sändning framförde de tre finalisterna Mia, Monika Linkytė och Vaidas Baumila de tre bidragen "Dangerous (S.O.S.)", "This Time" och "The Right Way" som återstod i tävlan (var och en i egen tappning). Sedan röstade juryn och tittarna gemensamt fram vinnarlåten.
 
Nästa vecka avgörs det vem av de tre finalartisterna som får åka till Wien. Så här ser uppställningen ut i finalen:
  • Mia - "This Time"
  • Monika Linkytė - "This Time"
  • Vaidas Baumila - "This Time"
 
Av de två utslagna bidragen, vilka var komponerade/skrivna av svenska låtskrivare, så placerade sig "The Right Way" på andra plats och "Dangerous (S.O.S.)" på tredje plats.
 

Sverige: Melodifestivalen, 2:a deltävlingen

 
Mariette & Magnus Carlsson vidare till finalen! Foto: Janne Danielsson/SVT.
 
Nu är också den andra deltävlingen av Melodifestivalen avgjord. Efter en spännande deltävling som gick högt och lågt utsåg tittarna Mariette Hansson och Magnus Carlsson (på bilden) att få gå direkt till finalen, medan Linus Svenning och Samir & Viktor ges en ny chans i Andra chansen om tre veckor.
 
För andra veckan i rad sattes nytt rekord för antalet inkomna röster under kvällen. Totalt blev det 2 382 636 telefon-, SMS- och applikationsröster, vilket är en ökning med 1 166 671 röster från förra veckan! Radiohjälpen fick denna vecka ihop 659 055 kronor, vilket var 49 592 kronor mer mot förra veckan!
 
En notering kan göras angående antalet röster att jämfört med andra deltävlingen 2014 inkom drygt 2 miljoner mer röster den här gången. Inte illa!
 
Så här blev slutresultatet:
 
Följ gärna vår sammanställningssida där du får all info om Melodifestivalen 2015!
 
* Finalisterna står i bokstavsordning efter artistnamn!
** Andra chansen-tävlande står i bokstavsordning efter artistnamn!
*** Finallåtarna är satta i karantän fram till den 28:e februari. Övriga bidrag är fria att spela så mycket man vill och önskar.
 
På måndag reflekterar panelen resultatet av denna deltävling, både helhetsmässigt men även bidragsmässigt.
 

Ungern: A Dal, 1:a semifinalen

 
Det står nu klart vilka fyra första bidrag som den ungerska publiken och juryn vill se i finalen av A Dal den 28:e februari. På lördagskvällen avgjordes nämligen den första av två semifinaler av där nio bidrag, vilka hade kvalificerat sig vidare från de tre kvartsfinalerna, tävlade om fyra finalplatser. Och det var en mycket hårdare omgång nu jämfört med kvartsfinalerna. Först avgjorde juryn och tittarna tre bidrag och därefter fick tittarna själva rösta fram ytterligare ett bidrag av de som ej hade gått vidare i första rundan.
 
 
De kvalificerande fyra bidragen blev (i resultatordning):
 
 
De fem utslagna bidragen var följande (i resultatordning):
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?