Nu börjar SVT:s nedräkning till ESC 2015

SVT:s Införpanel. Foto: TT.
 
Ikväll tisdag klockan 21:00 startar SVT:s Inför Eurovision Song Contest, dvs. SVT:s årliga inför-program där bidragen till ESC spelas upp. I år är det de tidigare Melodifestivalsdeltagarna och artisterna Kristin Amparo, Tess Merkel och Eric Saade som ska gå igenom bidrag för bidrag tillsammans med programledare Sarah Dawn Finer och bisittaren Christer Björkman.
 
"Inför ESC" har sänts årligen sedan början av 1980-talet och är en guide för tittarna att få en försmak av de bidrag som ska göra upp om segern i Eurovision Song Contest. Fram till 2001 hade programmet bara ett uppvisningssyfte, men därefter togs istället en panel på tre-fem personer in som fick betygsätta. Panelen utvecklades sedan år 2004-2007 till ett nordiskt samarbete och mellan 2008-2012 ett svensktfinskt samarbete. Förra året och året innan var det istället en-två gäster per program med en programledare och en bisittare. Inga poäng delades ut istället blev det bara snack om låtarna.
 
Men i år är det tidigare upplägget delvis tillbaka igen. SVT har tagit i en tremannapanel beståendes av artisterna Kristin Amparo, Tess Merkel och Eric Saade som tillsammans med programledaren Sarah Dawn Finer och bisittaren Christer Björkman får betygsätta låtarna.Var och en av de fem ger poäng mellan 0-10 poäng, där 0 är lika med sämst och 10 är lika med bäst. Efter att alla låtar har spelats upp i kortare snuttar av musikvideorna görs en topplista, där det framgår vilka låtar panelen gillade bäst respektive sämst.
 
Totalt sänds fyra program på tisdagarna framöver där panelen går igenom bidrag efter bidrag enligt semifinalernas halvindelningar & startordningar. I varje program presenteras ytterligare två (dock i sista programmet endast ett) bidrag som kommer från de direktkvalificerade länderna.
 
Christer Björkman & Sarah Dawn Finer programleder "Inför ESC". Foto: Janne Danielsson/SVT.
 

Program 1: Första semifinalshalvan

 
I dagens program går SVT-panelen således igenom den första halvan av den första semifinalen. I landslänkarna nedan kan du läsa vad panelen tycker om dessa bidrag och i låtlänkarna kan du se respektive bidrags musikvideo:
  1. Moldavien: Eduard Romanyuta - "I Want Your Love"
  2. Armenien: Genealogy - "Face The Shadow"
  3. Belgien: Loïc Nottet - "Rhythm Inside"
  4. Nederländerna: Trijntje Oosterhuis - "Walk Along"
  5. Finland: Pertti Kurikan Nimipäivät - "Aina mun pitää"
  6. Grekland: Maria-Eleni Kyriakou - "One Last Breath"
  7. Estland: Elina Born & Stig Rästa - "Goodbye to Yesterday"
  8. Makedonien: Daniel Kajmakoski - "Autumn Leaves"
  9. Frankrike: Lisa Angell - "N'oubliez pas"
  10. Australien: Guy Sebastian - "Tonight Again"
 
Första avsnittet finns nu publicerat på SVT Play.
 
Postat av:ɑ n n i k ɑ

Oj vad spännande måste kolla! :)


Skrivet: 2015-04-21| 18:38:24     Av: http://blogofphoto.webblogg.se

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?