ORF presenterar upplägget för Österrikes nationella ESC-uttagning 2015

Vilken österrikisk artist tar vid efter Conchita Wurst i ESC 2015? Foto: Andres Putting/EBU.
 
På tisdagen meddelade österrikiska TV-bolaget ORF hela processen kring hur ESC-värdlandet ska välja artist och bidrag till ESC 2015. Som tidigare nämnt blir det en nationell uttagning istället för internval.
 
Uttagningen kommer att innefatta fyra program (tre förinspelade program samt en livesänd final) med totalt 20 artister som från början gör upp om segern. Sedan väljs 6 artister ut som coachas och får visa sin talang innan det blir dags för final.
 

Tävlingsupplägg

 
Från början tävlar 20 artister i ett auditionprogram där endast 6 stycken går vidare till nästa runda. Det är en expertjury som avgör vilka som ska få gå vidare i tävlingen. En vecka senare får de uttagna visa upp sångtalang och scenframträdande. I det tredje programmet får de tävlande framföra två bidrag vardera, bidrag som både österrikiska och internationella låtskrivare komponerat och skrivit. Varje tävlande tar sedan med sig ett bidrag till den slutgiltiga finalen. Det är inte känt vilket metodval för att kora segraren som ska användas i finalen. Vinnaren får sedermera representera Österrike på hemmaplan när ESC kommer till Wien i mitten av maj månad 2015.
 
De tre auditionprogrammen kommer vara förinspelade och sändas på ORF 1 kl. 20:15 den 20:e och 27:e februari samt 6 mars. Finalen hålls fredagen den 13 mars. Mirjam Weichselbraun kommer vara programledare för programmen.
 

Expertjuryn

 
Två av jurymedlemmarna (Anna F. och Alex Deutsch) som utser de tävlande i programmen. Foto: Manfred Werner.
 
Expertjuryn som väljer ut artisterna kommer bland annat bestå av artisten Anna F. och musikproducenten och musikern Alex Deutsch. Under programmens gång kommer Anna F. vara coach för artisterna. Till programmet kommer både österrikiska och internationella låtskrivare bjudas in för att skapa det bästa numret för Österrike när landet får arrangera ESC efter 48 år.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?