ESC 2015: Samförståndsavtal tecknat mellan ORF och Wien

ORF:s VD Alexander Wrabetz (till vänster) och Wiens borgmästare Michael Häupl (till höger). Foto: Milenko Badzic/ORF.
 
På tisdagen undertecknade Österrikes nationella TV-bolag ORF och Wien ett samförståndsavtal för arrangemanget av Eurovision Song Contest i maj nästa år. I detta avtal har man nu skrivt ned vad ORF respektive Wien ska ha för ansvarsområden när ESC ska äga rum. I och med detta har ORF också kunnat presentera några viktiga saker inför ESC 2015.
 
I avtalet står det att Wien ska ta ansvar för värdstadsskapet vilket bland annat innebär att inför tävlingen stå värd för Borgmästarceremonin (där Köpenhamns borgmästare överlämnar ansvaret till Wiens borgmästare), semifinalslottningen och välkomstfesten den 17 maj. Wien kommer också hjälpa ORF vid "Eurovision Village". ORF å sin sida kommer ta ansvar för de evenemang som sker vid Eurovision Village samt för EuroClub. ORF ska också ansvara för press- och delegationsmöjligheter, logistik och säkerhet.
 

Viktiga datum

 
ORF har nu också delgett när en del moment inför ESC ska äga rum. Exempelvis kommer biljetterna till semifinalerna och finalen att släppas i mitten av november och i december kommer logotype och grafisk formgivning av sloganen/temat "Building Bridges" släppas.
 
Den 26 januari (2015) kommer Borgmästarceremonin och semifinalslottningen att äga rum. Det har inte hörts något ifall ORF vill speciallotta sina grannländer som Sverige gjorde 2013 och Danmark gjorde 2014.
 
Det så kallade "Head of Delegation"-mötet kommer att äga rum mellan den 16:e och 17:e mars. Således är det dessa datum som är sista datum för tävlande länder att välja artist och bidrag. Efter detta (okänt datum) kommer producenterna för tävlingen sätta startordningen för semifinalerna.
 
En vecka före ESC-veckan i maj kommer repetitioner att pågå i arenan, exakta datum är mellan den 11:e och 17:e maj. Den 17:e maj kommer välkomstceremonin mellan landsdelegationerna att äga rum. Mellan den 18:e och 23:e maj sker sedan ESC 2015 där en ny vinnare ska koras.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?