Cyperns nationella final den 1 februari 2015

Despina Olympiou tävlade senast för Cypern, då i ESC 2013 i Malmö. Foto: Dennis Stachel/EBU. 
 
I somras berättade ESC-Panelen att Cypern hade valt att återvända till Eurovisionen igen efter ett års uppehåll. Redan då sades landets uttagning till ESC 2015 bli en stor uttagning med olika heats innan finalen hålls. Det nationella TV-bolaget CyBC har nu gått ut med lite mer information om hur uttagningen ska gå till. Bland annat sker finalen den 1 februari.
 
På måndag (20 oktober) kommer CyBC att tala om exakta datum och händelser för Cyperns uttagning. Redan nu står det klart att det blir totalt 9 liveshower med start i december i år och att en final ska hållas den 1 februari i huvudstaden Nicosia. Till skillnad mot Cyperns två senaste uttagningar 2012 respektive 2013 blir det alltså en betydligt större uttagning; bägge åren valdes artisten ut internt - år 2012 fick tittarna välja bland tre bidrag i en livesändning medan år 2013 valdes också låten ut internt. Cypern stod över deltagande i ESC 2014 av ekonomiska skäl.
 
Deadline att skicka in bidrag till 2015 års uttagning för Cypern sattes till den 5 september. På måndag får vi alltså veta mer om hur det exakta upplägget för Cyperns uttagning kommer att se ut.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?