Albanien bekräftar deltagande i ESC 2015

 
 
 
Det albanska tv-bolaget RTSH har äntligen bekräftat sitt deltagande i Eurovision Song Contest 2015 och deras traditionella Festivali i Këngës kommer återigen att användas som deras uttagningsmetod. 
 
Festivali i Këngës (FiK) kommer att hållas under tre kvällar i slutet på december, bekräftade datum är 26:e, 27:e och 28:e december. Det är den 53:e upplagan av tävlingen. Som vanligt kommer tävlingen att hållas vid Pallati i Kongreseve i huvudstaden Tirana. Någon deltagarlista på artister och låtar är ännu inte släppt i nuläget, men den kommer snart att offentligöras. Den kommande vinnaren av Fik kommer bli Albaniens tolfte representant i Eurovision.
 
Årets deltagare Hersi Matmuja som vann Fik ifjol med sin "Zemerimi i nje nate" (senare omgjord till ESC "One Night's Anger) tog sig inte vidare till någon ESC-final. Albanien har därmed missat final två år i rad. Se gärna hennes framträdande igen:
 
 
Albanien har varit med i Eurovision sedan 2004 (samtliga år). På sina elva deltaganden har man som bäst placerat sig på 5:e plats (2012) när Rona Nishliu sjöng "Suus" i Baku. Man har använt sig ut av Fik sedan 2003 för att utse sin ESC-representant.
 
Vi på ESC-Panelen är glada över att Albanien stannar kvar i Eurovision och kommer givetvis att bevaka Fik i slutet av december månad.
 
Antal deltagarländer i Eurovision Song Contest 2015 är nu 39 länder.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?