10 oktober: Sista dagen att bekräfta ESC-deltagande för 2015


Idag den 10 oktober 2014 har EBU satt deadline för länder att bekräfta deltagande i ESC 2015. I skrivande stund har 37 länder anmält sig, lika många som i Köpenhamn i våras. Dock saknas fortfarande bekräftelse från Albanien och San Marino om deltagande eller avhopp, vilket gör att deltagarsiffran om möjligen kan förändras. Glädjande nyheter är att tre länder som tidigare avstått tävlan nu återvänder!
 
34 av 37 länder som tävlade i ESC i våras (2014) har bekräftat att de kommer även medverka i 2015 års ESC i Wien. Endast ett land, Ukraina, har valt att hoppa av tävlan (av ekonomiska och politiska skäl). En glad nyhet är att Bosnien-Hercegovina, Cypern och Serbien har bekräftat sitt återvändande till ESC.
 

Länder som har bekräftat sitt deltagande

 
Följande länder har nu bekräftat sitt deltagande:
 
Armenien, Azerbajdzjan, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Grekland, Irland, Island, Israel, Italien, Lettland, Litauen, Makedonien, Malta, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Serbien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland, Ungern, Vitryssland och Österrike.
 
37 länder anmälda
Till synes är det nu 37 länder som har bekräftat deltagande, lika många som i ESC 2014. Dock saknas det uppgifter om hur Albanien och San Marino ska göra (om de ska delta eller hoppa av). Därmed kan deltagarlistan komma att justeras något beroende på vad som händer med vad dessa länder ger för besked (förhoppningsvis positiva besked).
 
Deltagarlistan från EBU har ännu inte publicerats. Det finns inget utsatt datum för när denna kommer att offentliggöras.
 

Länder som ej ska medverka

 
Flera länder som har tävlat tidigare år kommer dock inte att återvända. Det handlar om Andorra, Kroatien, Luxemburg, Monaco, Slovakien, Tjeckien och Turkiet som har tackat nej att återvända. En tråkig nyhet är att Bulgarien också nu har tackat nej - de hade tidigare anmält sig men hoppar av p.g.a. ekonomiska problem. Det blir heller inga debutantländer i nästa års ESC. Både Libanon och Liechtenstein har sagt nej till att debutera i Wien 2015.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?