Schweiz 2015: RSI har valt sina artister

RSI:s jury. Foto: rsi.ch.
 
På tisdagen presenterade det italiensk-schweiziska TV-bolaget RSI sina utvalda tävlingsbidrag till Schweiz nationella final i januari. Av totalt 28 inskickade bidrag har nu RSI:s jury valt ut tre stycken som får gå vidare till momentet "Expert Check". I detta moment utser en expertjury totalt 6 stycken bidrag, vars platser delas upp mellan de fyra olika schweiziska TV-bolagen SFR och RTR (tyskspråkiga), RTS (franskspråkiga) och RSI (italienskspråkiga).
 
Juryn som RSI har använt sig av har bestått av Paolo Meneguzzi (tävlade för Schweiz 2008), Iris Mone och Simone Tomassini. Inför jurymomentet har RSI valt att använda sig av ett nationellt inskickande av bidrag under sommaren och hösten. De övriga TV-bolagen SRF/RTR och RTS har istället använt sig av en webbplattform där bidragen har skickats in.
 
Vid juryöverläggningen som skedde valdes följande artister med bidrag ut:
 
 
Något som kan vara värt att notera är att Deborah Bough och Elias även har fått med bidrag i SRF:s webbuttagning.
 
Vad händer nu?
Vid rundan "Expert Check" kommer de bidrag som har valts ut genom de olika TV-bolagen att framföras för en jury. Totalt är det 18 bidrag som framförs och sedan väljer juryn ut vilka bidrag som ska få tävla i den nationella finalen den 31 januari. Bidragen delas ut proportioneligt där SRF och RTR får med sig 3 av sina totalt 9 bidrag, RTS får med sig 2 av sina 6 bidrag och RSI får med sig 1 av sina 3 bidrag. Totalt blir det 6 stycken bidrag i den nationella finalen.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?