Schweiz 2015: Här är SRF:s kandidater

 
Under hösten har Schweiz fyra nationella TV-bolag anordnat sina respektive uttagningar för att välja ut sina bidrag. Totalt är det 18 bidrag som väljs ut där en slutjury bestämmer 6 stycken som får tävla i den nationella finalen den 31 januari. De sex bidragen fördelas så att X bidrag från varje TV-bolag får vara med i finalen. Tyskspråkiga TV-bolaget SRF har använt sig av en webbplattform där vem som helst har kunnat lägga upp bidrag. Sedan har lyssnare och en jury röstat fram totalt nio bidrag som går vidare till slutjuryn.
 
Schweiz tyskspråkiga tv-bolag SRF (och även RTR) sätter på hösten upp en webbuttagning inför varje nytt ESC-år där artister från såväl Schweiz som övriga länder är välkomna att ladda upp sina bidrag. Kvaliteten på låtarna kan skifta från rent avskyvärt till hysteriskt bra musik. Totalt blev det 205 godkända bidrag som laddades upp på plattformen. Du kan läsa mer om uttagningen här.
 
Efter uppladdningen av låtarna hade stängts påbörjades en omröstning mellan en jury och webblyssnarna. Varje lyssnare kunde ge som mest 4 poäng till bidragen, antingen fördelade på olika bidrag eller på ett enda bidrag om man så ville. Juryns och tittarnas poäng läggs sedan samman och de nio bidragen med flest röster gick vidare från SRF:s uttagning till nästa runda (kallad "Expert Check"). Här nedan presenteras de nio bidragen med tillhörande artister:
 
  1. Andy McSean – "Hey now"
  2. Arbresha – "Same stars"
  3. Bubble Beatz feat. Sandra Wild – "Run"
  4. Dahï – "Destiny"
  5. San Dii – "iMagination"
  6. Simon Hafner – "There was a yesterday"
  7. Thierry Condor – "Open heart surgery"
  8. Timebelle – "Singing about love"
  9. Tiziana – "Only human"
 
I "Expert Check"-rundan framförs de fyra nationella TV-bolagens bidrag för en jury och denna jury bestämmer sedan vilka bidrag som ska få gå till finalen. Av tyskspråkiga SRF/RTR:s 9 kandidater är det 3 stycken som får tävla i finalen, av franskspråkiga RTS' 6 kandidater är det 2 som får tävla vidare i finalen och av italienskspråkiga RSI:s 3 kandidater är det enbart 1 som får tävla vidare i finalen.
 
I den nationella finalen den 31 januari kommer resultatet avgöras genom 50% juryröstning och 50% tittarröstning.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?