Junior ESC 2014: Öppningsceremoni med startordningslottning

 
 
På söndagskvällen inleds årets Junior Eurovision Song Contest 2014 på riktigt när det har blivit dags för Malta att arrangera tävling. Ikväll sker nämligen öppningsceremonin vid Verdala Place, där de 16 delegationerna, press och fans möts innan det är dags för scentävlingen nästa lördag. Under denna ceremoni kommer också startordningen att lottas.
 
Det är alltså ikväll som det sker festligheter innan allvaret på lördag sker, när den 12e upplagan av Junior Eurovision Song Contest går av stapeln. 16 nationer tävlar, däribland Sverige men också Italien, Montenegro och Slovenien som gör debut och Bulgarien, Cypern, Kroatien och Serbien återvänder. Under sloganen #together ska tävlingen äga rum.
 
Startordningen för Junior ESC 2014 gick till som följer att Maltas startnummer samt start- och slutposition lottades och därefter fick de övriga länderna lotta om de skulle tävla i finalens första eller andra halva. Efter att detta var gjort var det upp till tävlingsproducenterna att sätta startordningen för respektive halva. Inför lottningarna hade EBU gjort en förlottning som bestämde lottningsordningen (således blev det ej lottning enligt bokstavsordning). Lottningen direktsändes via Junior ESC-hemsidan och startordningen blev sedan på sena söndagskvällen officiell.
 

Startordning

 
Här nedan syns startordningen för juniorfinalen 2014:
  1. Vitryssland: Nadezhda Misyakova – “Sokol
  2. Bulgarien: Krisia, Hasan & Ibrahim – “Planet of Children”
  3. San Marino: The Peppermints – ”Breaking My Heart
  4. Kroatien: Josie – “Game over
  5. Cypern: Sophia Patsalides – “I pio omorfi mera
  6. Georgien: Lizi Pop – ”Happy Day
  7. Sverige: Julia Kedhammar – “Du är inte ensam
  8. Ukraina: Sympho-Nick – ”Pryyde vesna
  9. Slovenien: Ula Ložar – “Nisi sam (Your Light)
  10. Montenegro: Maša Vujadinović & Lejla Vulić – “Budi dijete na jedan dan
  11. Italien: Vincenzo Cantiello – “Tu primo grande amore
  12. Armenien: Betty – ”People of the Sun
  13. Ryssland: Alisa Kozhikina – ”Dreamer
  14. Serbien: Emilija Đonin – “Svet u mojim očima
  15. Malta: Federica Falzon – “Diamonds
  16. Nederländerna: Julia – “Around
 
Här nedan kan du även lyssna på de 16 låtarna i en snabbversion (obs! ej enligt startordning):
 

Junior ESC 2014 är den 12e upplagan av tävlingen och äger rum på Malta nästa lördag (den 15 november) i det ombyggda skeppsvarvet Malta Shipbuilding. Temat för 2014 är #together och för första gången är det endast en programledare: Moira Delia. Malta vann 2013 års upplaga, men reglerna för juniortävlingen är att vinnarnationen blir inte automatiska värdnation för nästa års tävling. De tävlande måste vara mellan 10-15 år gamla för att få delta och ett lands bidrag måste framföras på landets modersmål (för Sverige således svenska).
 
Resultatet av tävlingen kommer att avgöras genom 50% telefonröstning och 50% juryröstning i varje tävlande land. Likt "stora" ESC slås sedan tittarnas och juryns röster samman och de 10 bidrag med högst totalpoäng får sedan landets poäng: 12p till ettan, 10p till tvåan, 8p till trean osv. 7-1 poäng.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?