Artistpresentation idag kl 10.00

 
SVT gick i förra veckan ut med nyheten om att de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2015 kommer att presenteras i en presskonferens i två omgångar den 24:e och 25 november.
 
Idag måndag den 24:e november presenteras artisterna i den första och andra deltävlingen och imorgon tisdag den 25:e november presenteras artisterna i deltävling 3 och 4.
 
Båda omgångarna direktsänds på SVT Play med start kl 10.00 som du kan följa via denna länken.
 
En nyhet i år är att antalet tävlingsbidrag har minskat från tidigare 32 stycken till nu 28 stycken. Det är fortsattvis fyra deltävlingar men nu med sju bidrag istället i varje deltävling. Från varje deltävling kvalificerar sig två bidrag till final och två bidrag till Andra chansen. Från Andra chansen går fyra bidrag vidare till final. Totalt blir det således 12 finalister i Melodifestivalen 2015.
 
– Vi får en rolig, spretig mix, och vi har verkligen något för alla. Det finns ett antal riktiga topplåtar som det ska bli hemskt kul att se hur de tas emot, säger säger Christer Björkman till SVT. Bidragen är i princip klara, men vi håller ett litet fönster öppet över helgen, lägger han till.
 
Inga namn utom Kalle Johansson har i förväg kunnat bekräftas av SVT. Som vanligt har dock Aftonbladets nöjesredaktion (som hade 31 av 32 namn rätt ifjol) i förväg kunnat lista ca 25 artistnamn i förväg. Om några av dessa sedan stämmer får vi alltså se under måndagen och tisdagen.
 
Melodifestivalen 2015 inleds den 7 februari 2015 i Göteborg, sedan går turnén vidare till Malmö, Östersund och Örebro. Andra chansen hålls i Helsingborg medan finalen hålls för 14:e året i rad i Stockholm.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?