Tekniskt problem under framförandet av "Undo" på genrepet

En av ljusriggens lampor levde sitt eget liv under Sanna Nielsens framträdande på genrepet igår kväll. Foto: SVT.
 
Under det viktiga jurygenrepet igår skedde det som inte får ske när det väl gäller - något gick snett i Sanna Nielsens nummer! En av de 18 ljusstrålarna som sitter på hennes podium levde sitt eget liv under uppspelningen och riktades åt helt fel håll större delen av numret. Om det nu har påverkat hennes jurypoäng är inte känt men SVT har sett till att meddela varför det blev som det blev.
 

Vad hände?

 
Under genrepet igår flöt det på bra för Sanna som enligt egen utsago inte märkte något av det som skedde på scenen, utöver det hon själv skulle göra. Däremot la Sveriges delegationschef Christer Björkman märke till att en av de 18 ljusstrålarna levde sitt eget liv och åkte åt helt motsatt håll än de andra ljusstrålarna under numrets gång. Direkt la han därför in en protest till EBU och DR där han bad jurygrupperna att få se på Sannas genrep som hade bandats på eftermiddagen istället, där problemet inte uppstod. Detta gick dock inte igenom. Istället ändrades protesten till att omfatta att jurygrupperna skulle bortse från det tekniska problemet med ljusstrålen när de la sina poäng.
 

Påverkar lampan poängen?

 
Om det här har påverkat juryernas bedömningar går inte att utläsa förrän tidigast på söndag när alla juryresultat blir offentliga. Christer Björkman sa senare i en intervju på svt.se att "Det är väldigt svårt att veta. Så fort man ser den så ser du bara den. Och det stör lyssningen. Magin som ska uppstå när du suger in låten, den uppstår inte på samma sätt. Det är ett störande moment som är svårt att bedöma hur stort fokus det tar." Han tillade också att  "Men egentligen borde det inte spela in. Det är professionella människor som sitter i jurygrupperna och de tittar mer på framträdande än teknik".
 
Under själva framträdandet var han dock allt annat än nöjd: "Jag var ju helt förstörd, kunde inte tänka på någonting annat. Det var ångest. Vi har jobbat med det här så länge, och nöter allt in i sista detalj. Sen ska en lamp-jäkel stå åt andra hållet ..."
 
Ikväll är det direktsändning och då är det tittarna som ska rösta. Enligt SVT har tekniker arbetat med ljusriggen så att detta problem inte ska hända igen.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?