ESC 2014: Ikväll avgörs 50% av semifinal 1

 Foto: Thomas Hanses/EBU.
 
På måndagseftermiddagen hölls det första genrepet av den första semifinalen i ESC 2014 där allting testades igenom. Nu ikväll klockan 21:00 CET drar det andra genrepet igång. Detta genrep är det genrep som avgör jurygruppernas poäng. Det är således ikväll som 50% av första semifinalen avgörs.
 
Under ett genrep körs hela semifinalen igenom som om det vore en riktig sändning. Alla tävlande länder får således framföra sina bidrag och efter detta får drar telefonröstningen igång i 15 minuter. Vid genrepen är det dock inga riktiga telefonröster eller juryröster som ropas upp utan fejkade resultat för att man bara testar sändningen. Det här betyder att man under genrepet kommer att ropa upp tio finalister som alltså bara har gått till final på låtsas. 
 
På andra genrepet ikväll är det dock riktiga röster från jurygrupperna som EBU kommer att registrera till tisdagens riktiga sändning. De jurygrupper som får rösta i semifinalen kommer ha sina medlemmar på plats i hemliga rum och de kommer se allting live och placera bidragen enligt den ordning de tycker de är bäst. Imorgon under själva riktiga direktsändningen sker riktig telefonröstning som sedan slås ihop med kvällens juryresultat - och vips så har EBU tio bidrag som är klara för final. Vilka det blir redovisas strax före 23.00 imorgon kväll.
 
Uppdaterat 5/5 kl. 23:00: Enligt svt.se blev det ett tekniskt fel under Sanna Nielsens framträdande på jurygenrepet. Detta då en av de 18 strålkastarna riktades åt fel håll, vilket gjorde att ljuset störde framträdandet. "Ljuskäglan täckte vid ett tillfälle Sannas ansikte och tog väldigt mycket fokus från numret" sa Anna Wilborg som är pressansvarig hos svenska delegationen till SVT. Den svenska delegationen har nu lagt in en begäran till EBU och DR att de röstande jurygrupperna ska få se på Sannas framträdande som bandades på eftermiddagen på grund av detta. Det har dock inte sagts om detta har gått igenom ännu.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?