ESC 2014: De direktkvalificerade ländernas andra repetition

 Foto: EBU.
 
Eurovision Song Contest 2014 är äntligen igång och ikväll börjar den första semifinalen. Men först på förmiddagen skedde de sista enskilda repetitionerna då de direktkvalificerade länderna i "Big Five" & värdlandet Danmark fick göra sin andra repetition på scenen inför finalgenrepet på fredag.
 
Vid det andra repetitionstillfället är nu fans och press välkomna in i arenan, men får endast vara i arenan när bidragen repeterar. Övriga tider hålls nämligen arenan stängd då andra saker repeteras. De första repetitionerna hölls stängda för press och fans.
 
Här nedan följer klipp från dagens repetitioner som EBU har filmat och lagt ut på sin YouTube-sida. Även nu är filmerna filmade ur publikvinkel (vinklarna varierar) och nu får man se hela framträdandet istället för bara ett kort referat. Observera dock att ljudkvalitén varierar kraftigt.
 
De sex direktkvalificerade länderna repeterar inte enligt startordning utan i en helt annan ordning. Detta för att startordningen blir klar först efter att bägge semifinalerna är avslutade. Däremot kom varje land av de direktkvalificerade att lotta om vilken halva respektive land ska starta i finalen. Till skillnad mot förra året tog EBU bort bestämmelsen att de 6 länderna skulle delas upp i två grupper; en grupp på 3 länder som får tävla i första halvan och en grupp på 3 länder till den andra halvan. I år kunde alla länder hamna i både första eller andra halvan.
 

Tyskland

 
 
Elaiza kör en mörklagd stil i inledningen med bara de tre bandmedlemmarna på scenen. I refrängen när det blir mer fartigt tänds dock arenan upp och det blir som solsken. I vers går det ned som det var i början för att sedan bli solsken igen.
 
På presskonferensen efter repetitionen fick Elaiza lotta om vilken starthalva Tyskland får i finalen. De kommer att starta i den första halvan (startnummer 1-13).
 

Storbritannien

 
 
Molly står stilla hela tiden och har en fyramannakör i bakgrunden samt en trummis på scenen. Ljussättningen går i blått med vit scen och ljus i LED-väggen. I vissa delar lyses scenen upp mer men annars är det blått tema som gäller. I slutet av låten släcks scenen ned nästan helt och röda eldklot dyker upp på LED-väggen. Sedan fortsätter låten i slutet i det temat.
 
På presskonferensen efter repetitionen fick Molly lotta om vilken starthalva Storbritannien får i finalen. De kommer att starta i den andra halvan (startnummer 14-26).
 

Frankrike

 
 
I början inleds numret i mörker medan huvudsångaren i Twin Twin ropar till publiken. Sedan när sången börjar tänds scenen upp och varierar i färgglada toner i rött, blått, grönt, gult, orange och lila. I refrängen byter LED-väggen stil och färgglada schackrutor som blandas med mustascher i olika färger. I delar där låten går ned blir det mörkare annars färgglatt numret igenom.
 
På presskonferensen efter repetitionen fick Twin Twin lotta om vilken starthalva Frankrike får i finalen. De kommer att starta i den andra halvan (startnummer 14-26).
 

Danmark

 
 
Basim kör sitt nummer med vit scen och mörk LED-vägg med gula lampor som lyser. En ljusrigg finns bakom honom. Numret körs i samma stil fram till sista refrängen då det mörka byts ut mot blått istället. Sedan tänds scenen upp mer och i sista refrängen dyker en stor plansch ned med en bild på Basim och ett hjärta där det står "Love".
 
Danmark gjorde ingen lottning idag då det tidigare har lottats om att de ska starta som nummer 23 i finalen (andra halvan). Denna lottning gjordes i samband med "Head of Delegation"-mötet i mars.
 

Italien

 
 
Emma startar numret i vitt med mörker runt om scenen. LED-väggen är även den i vitt nu men visar olika föremål i andra färger. Mellan första och andra refräng vandrar hon ut på ena scenkanten. Inför sista refräng ändrar scenen för en kort stund till blått men övergår till vitt igen. Och då tänds mer av bakgrunden också upp. Numret avslutas med att musiken tystnar och allting slocknar.
 
På presskonferensen efter repetitionen fick Emma lotta om vilken starthalva Italien får i finalen. De kommer att starta i den andra halvan (startnummer 14-26).
 

Spanien

 
 
Ruth inleder med att stå helt stilla i princip mörker samtidigt som regnljud låter och LED-väggen visar på ett riktigt oväder. Sedan går musiken igång och Ruth börjar sjunga men det är fortfarande mörkt. Scenen tänds upp där Ruth står medan övriga scenen går i mörkblått. I slutet av låten i höjningen är scenen upplyst med inte Ruth.
 
På presskonferensen efter repetitionen fick Ruth lotta om vilken starthalva Spanien får i finalen. De kommer att starta i den andra halvan (startnummer 14-26).
 
 

Det som händer härnäst

 
 De direktkvalificerade fick repetera på förmiddagen och vid 15:00 inleddes det tredje genrepet inför kvällens semifinal. Och klockan 21:00 CET då drar semifinal 1 igång på allvar.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?