Så blir mellanakterna i Melodifestivalens final

Foto: TT Nyhetsbyrån.
 
SVT har idag onsdag presenterat vilka som kommer att stjärnglänsa på lördag, förutom då de tio tävlande artisterna. På lördag kommer bland andra Charlotte Perrelli, Malena Ernman, Robin Stjernberg och Marie Bergman att hylla ABBA:s "Waterloo".
 
Det kommer att bli en stjärnspäckad inledning av Charlotte Perrelli (med programledarna) och sedan Perrelli igen fast då tillsammans med Malena Ernman, Robin Stjernberg och Marie Bergman. Alla fyra har tidigare representerat Sverige minst en gång (Perrelli dock två gånger och Marie Bergman tre gånger). Numret de fyra ska framföra är en hyllning till ABBA:s "Waterloo", det första svenska vinnarbidraget i Eurovision Song Contest. Det är nämligen i år 40 år sedan ABBA vann ESC 1974.
 
– Tanken med vår öppning är dels att vi ska få ett avslut på vår lilla pågående ”konflikt” med Danmark som tog sin början med flöjtbålet i första deltävlingen. Och dels att Charlotte Perrelli kallar på nästa artist som förhoppningsvis ska gå i hennes fotspår och vinna Eurovision för Sverige, säger Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman till svt.se/melodifestivalen.
 
Tidigare i årets deltävlingar uppmärksammades 30-årsjubiléet av gruppen Herreys seger i ESC 1984 med låten "Diggi loo diggi ley" i en helt ny tappning av Sean Banan. Det är för övrigt i år även 15 år sedan den tidigare nämnda Perrelli (dock då Nilsson) vann med "Take Me To Your Heaven (Tusen och en natt)".
 
Förutom dessa hyllningsnummer kommer årets programledarduo att framföra en hyllning till förra årets vinnarlåt "You" (då framförd av Robin Stjernberg). Robin fick som bekant tävla för Sverige på hemmaplan förra året där han slutade på 14:e plats (av 39 länder). Hur årets "You" kommer att bli mer än att programledarna ska hylla det har inte meddelats, men det kan räknas med ett humoristiskt nummer. Det kan nämnas att Robin Stjernberg redan förra året spelade in en cover på "You" med Tysklands representant i Malmö, Cascada. Se den versionen här nedanför.
 
 
Utöver dessa pausnummer är det i år följande tio artister som gör upp om segern i Melodifestivalen:
  1. Anton Ewald - "Natural"
  2. Ellen Benediktson - "Songbird"
  3. Alcazar - "Blame It On The Disco"
  4. Oscar Zia - "Yes We Can"
  5. Linus Svenning - "Bröder"
  6. Helena Paparizou - "Survivor"
  7. Yohio - "To the End"
  8. Sanna Nielsen - "Undo"
  9. Panetoz - "Efter solsken"
  10. Ace Wilder - "Busy Doin' Nothin'"
Finalen av Melodifestivalen avgörs nu på lördag den 8 mars. Samtidigt väljer även Danmark och Slovenien sina respektive representanter till ESC i Köpenhamn i maj.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?