Melodifestivalen 2014: Finalens startordning!

Foto: SVT (OBS! Bilden är ett montage).
 
Timmarna efter att Andra chansen hade avgjorts meddelade SVT startordningen för finalen. Det blir Anton Ewald som får inleda och Ace Wilder avslutar det hela. Däremellan blir det alltifrån rockballader till disco, dans och sångfåglar.
 
Något som kan sägas om det här årets final är att det är en betydligt mer könbalans jämfört med förra året. Fyra nummer framförs av enbart tjejer, fem nummer av endast män och ett nummer av en kille och två tjejer. Så totalt sätt en manlig representation men många kvinnor i finalen, vilket är bra. Här nedan följer nu startordningen:
 
  1. Anton Ewald - "Natural"
  2. Ellen Benediktson - "Songbird"
  3. Alcazar - "Blame It On The Disco"
  4. Oscar Zia - "Yes We Can"
  5. Linus Svenning - "Bröder"
  6. Helena Paparizou - "Survivor"
  7. YOHIO - "To the End"
  8. Sanna Nielsen - "Undo"
  9. Panetoz - "Efter solsken"
  10. Ace Wilder - "Busy Doin' Nothin'"
 

Upplägg

 
Finalen avgörs med hjälp av 50% juryröster och 50% tittarröster. Från början framförs de tio bidragen och därefter avlägger 11 stycken jurygrupper sina poäng. Jurygrupperna består av 11 europeiska länder som kommer att tävla i ESC i Köpenhamn i maj. Dessa jurygrupper ska alltså bedöma våra chanser att hitta rätt bidrag för att lyckas väl i årets ESC. När jurygrupperna har sagt sitt är det dags för tittarnas röster, som delas ut procentuellt utifrån hur många röster varje enskilt bidrag har fått dividerat med totalrösterna. Den som efter juryns och tittarnas poäng fått högst totalpoäng blir vår representant i Köpenhamn.
 
Varje jurygrupp delar ut poängen på skalan 1, 2, 4, 6, 8, 10 och 12 poäng. 12 poäng ges till favoritlåten, 10 poäng till tvåan osv. nedåt till den man tyckte var sjunde bäst som får 1 poäng. Övriga tre bidrag ges noll poäng. Efter juryns poäng kan ett bidrag ha fått allt mellan 0 och 132 poäng.
 
Vilka som blir de europeiska jurygrupperna det här året kommer att avslöjas av SVT inom några dagar. Fram till dess åker nu scenen från Lidköping till Friends Arena i Stockholm där finalen ska hållas.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?