Lottovinster i ESC

Kommer ni ihåg irländske Ryan Dolans Eurovisionframträdande i Malmö 2013 med låten ”Only Love Survives”? Kanske inte, för han kom faktiskt sist i finalen med ynka fem poäng (1 poäng av Storbritannien, 2 av Sverige och 2 av Cypern). Men Dolan hängde inte läpp alltför länge, eftersom han strax efter tävlingen fick reda på att hans bror Sacha vunnit stort i Storbritanniens nationella lotteri, UK Lotto. Vinsten var ett andrapris på 76 908 £ vilket är kring 900 000 kronor. Sacha var med i Sverige för att stötta Ryan och det var hans fru Donna som ringde upp bröderna och berättade om vinsten. Även om Ryan kanske inte var jätteledsen över sin placering i tävlingen, kan man ändå beskriva den oväntade vändningen i historien med Ryans egna ord i Only Love Survives:

”But in our darkness hour Right before the dawn  The old world dies The new day is born”

 

 

 

Ett år senare var det ett annat par som firade ESC med en fantastisk lottovinst i UK Lotto! Conchita Wurst sjöng sig in i hela Europas hjärta och Terry och Linda Vigus satt hemma i Loughton i Storbritannien och följde med tävlingen framför TV:n. Paret hade dagen innan lämnat in några rader med en kombination av familjemedlemmarnas födelsedatum och i en paus i tävlingen rättade de sin kupong och fick reda på att de vunnit 1,17 miljoner £ som motsvarar över 13 miljoner kronor. Paret uppgav att de kommer att använda pengarna för att betala av sina egna och sina barns lån, men de avslöjar inte huruvida de också planerar en resa till Österrike nästa år för att följa med tävlingen live. 

 

Tänker du åka till Österrike nästa maj? Spela lotto online på "theLotter" så kan du kanske göra det med gyllene skor på fötterna. Förresten, tänk om Herrey’s egentligen sjöng om en lottovinst? ”Blixtar och dunder, magiska under Plötsligt en dag har det hänt, åh… vilken tur (Du är en lyckofigur)” och lite senare i sången ” Jag har visioner för miljoner, Gyllene dojor för dig och lyckan är gjord”


« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?