Juliuppdateringar om ESC 2015

 
Så här i juli månad är många på semester, men arbetet kring Eurovision Song Contest är igång och det med full fart. Här är senaste nytt.
 

Upplägget

 
EBU beslutade tidigt att även ESC 2015 ska bestå av 2 semifinaler och 1 final, precis som det har sett ut sedan år 2008. Och so far är det 19 länder som har officiellt sagt ja till att medverka i ESC 2015, men fler kommer såklart att tacka ja med tanke på att officiella bekräftelser saknas från tre av "Big Five"-länderna och flera andra länder som annars alltid är med. Vi har tidigare berättat om att Cypern kommer att återvända till nästa år, men att Andorra, Monaco och Slovakien har bekräftat att de inte återvänder till ESC år 2015.
 

SVT bekräftar ännu inte större förändringar

 
I slutet av juni gick SVT ut med information om reglerna till Melodifestivalen. Fortfarande nu tre veckor senare har inga uppgifter om eventuella förändringar i upplägget bekräftats. Alltså ifall det inte skulle bli 32 bidrag som fördelas på 4 deltävlingar, sedan Andra chansen och slutligen final. Vi får helt enkelt ge oss till tåls ett tag till.
 

Eventuella förändringar kring EBU:s anmälningsdeadline

 
Olika källor hävdar att EBU tänker ändra två regler kring anmälningsdeadline till 2015 års tävling. Den ena förändringen skulle vara att sista dag att bekräfta deltagande blir satt till den 10 oktober i år men att om ett land väljer att hoppa av senare så blir det inget ekonomiskt straff som det annars har varit. Enligt källorna vill EBU och ORF veta i god tid hur många länder som ska delta då arbetet med Eurovisionens 60-årskalas, som det är nästa år, tar mycket tid. Det ska tilläggas här att EBU har ännu inte bekräftat om reglerna för anmälningsdeadline ska ändras eller ej.
 

Ännu inget arenaval

Foto: EBU/Wikipedia.
 
I slutet av juni kunde vi berätta om att ORF hade gallrat ned antalet värdstadsalternativ till tre alternativ: staden Graz med arenan Stadthalle Graz, staden Innsbruck med arenan Olympiahalle och huvudstaden Wien med arenan Wiener Stadthalle. Sedan dess har inte så mycket hänt, men nu kommer uppgifter om att avslöjandet kommer att ske senast i augusti.
 

Och slutligen...

 
...är det semestertider i juli och därför kommer inte nyhetsflödet lika mycket som andra månader. EBU gjorde dock nu två månader efter Österrikes seger i Köpenhamn en intervju med Conchita Wurst som du kan se här nedan:
 
 
Vi på ESC-Panelen önskar alla en skön och trevlig julimånad!
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?