Sloveniens EMA avgörs den 28 februari

Tinkara Kovač representerade Slovenien i ESC 2014. Foto: Matej Mljač.
 
Sista februari väljer Slovenien ut sin representant med bidrag till ESC 2015. Under gårddagen meddelade det nationella TV-bolaget RTVSLO att man hade fått in 145 bidrag via det nationella inskicket. Totalt ska 12 bidrag tävla - 6 stycken från det nationella inskicket och 6 stycken som RTVSLO väljer ut själva.
 
Efter ett drygt månadslångt inskickande stängdes så det nationella inskickandet av bidrag till Sloveniens ESC-uttagning EMA. Totalt inkom 145 bidrag, som nu ska gallras av en urvalsjury. Denna jury ska sedan välja ut 6 stycken bidrag till finalen. Därefter tar det nationella TV-bolaget över och bjuder in ett antal låtskrivare och artister som får komponera ytterligare 6 bidrag. Totalt tävlar således 12 bidrag om segern.
 

Tävlingsupplägg

 
EMA-finalen den 28 februari kommer att ske i två omgångar. Först framförs de 12 bidragen och poängsätts av en jury med poäng på skalan 1-5 (1 är lika med lägst och 5 är lika med högst). De två bidragen som juryn ger högst totalpoäng till går vidare till den andra omgången (skulle det bli lika i toppen kommer det räknas vem som har flest femmor, sedan fyror, treor, tvåor och ettor). Därefter får tittarna ta över makten och bestämma vem av de två som ska vinna och som får tävla för Slovenien i Wien.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?