Här är Georgiens fem finalister

De tävlande artisterna i Georgiens final. Foto: GPB.
 
På tisdagskvällen presenterade Georgiens nationella TV-bolag GPB de fem artisterna som tagits ut till tävlan i den georgiska ESC-finalen som avgörs den 14:e januari. Finalen kommer att hållas i huvudstaden Tblisi och resultatet kommer vara en kombination av 50% juryröster och 50% SMS-röster.
 
GPB har inför finalen valt att inte avslöja allt på en gång, utan det sker steg för steg. Först presenteras de fem tävlande artisterna vilka består av fyra soloartister och en musikgrupp:
 
  • Misha Sulukhia
  • Nina Sublati
  • Eter Beriashvili
  • "Niutone" Band
  • Edvard Meison
Sedan kommer artisternas respektive tävlingsbidrag att presenteras på nyårsafton och på nyårsdagen kommer musikvideos att publiceras, så att tittare och fans kan ta del av bidragen i förväg.
 
Den georgiska finalen kommer att avgöras genom dels av en jurypanel med fem medlemmar (ej känt om de röstar individuellt eller tillsammans) och dels genom tittarnas röster. Tittarnas röster kommer att ske genom SMS-röstning och här är det hårda bud - max 1 (!) SMS-röst per telefonabonnemang. Det är inte känt hur poängsystemet i finalen kommer att se ut.
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?