Programledarna till Svensktoppen nästas final

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
 
Den 31 augusti avgörs det vem som blir den första artisten till Melodifestivalen 2015. Detta genom korandet av vinnaren av Svensktoppen nästa 2014. Genom lokala finaler runt om i Sveriges Radio P4:as 25 distrikt har 8 artister valts ut till finalen, vilken alltså avgörs söndagen den 31 augusti på Liseberg i Göteborg. Idag blev det klart att Carolina Norén och Claes-Johan Larsson blir finalens programledare.
 
Carolina Norén känns nog mest igen som programledare för Svensktoppen och Knattetimmen i P4. Hon har också sedan år 1999 varit kommentator för Sveriges Radio i både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Claes-Johan Larsson är journalist och programledare i Sveriges Radio P3 och P4, och har jobbat med olika musikprogram i samma kanal. Under åren har han också arbetat som reporter kring Melodifestivalen och har ibland hoppat in som programledare i Svensktoppen.
 
De åtta finalisterna som slåss om segern har valts ut genom en jury, där bland andra Carolina Norén och Christer Björkman ingick. Finalen avgörs sedan i två omgångar: först en 50/50-omgång mellan SMS-röster från tittarna och juryröstning och sedan en andra omgång mellan de två bästa bidragen där endast SMS-röstning gäller. Vinnarartisten får sedan sin låt prövad på Svensktoppen och blir erbjuden en jokerplats i Melodifestivalen 2015.
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?