8 finalister i Svensktoppen nästa

Övre bild: Logotype Svensktoppen nästa. Nedre bild: Finalisterna i Svensktoppen nästa. Foto (båda): Sveriges Radio.
 
Nu på söndagsförmiddagen meddelade Sveriges Radio vilka 8 bidrag som har valts ut till finalistbidragen i Svensktoppen nästa 2014. Det blir P4-distrikten i Blekinge, Dalarna, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Skaraborg, Stockholm och Väst som får tävla om en plats på Svensktoppen, men också en plats i Melodifestivalen 2015.
 
Under våren och sommaren har det pågått delfinaler i Sveriges Radio P4:as 25 distrikt, där varje enskilt distrikt har utsett ett vinnarbidrag med artist att representera distriktet med. När alla delfinaler var avklarade tog en jury utsedd av Sveriges Radio vid och valde ut 8 av 25 bidrag till finalen. Och följande bidrag valdes således ut (i startordning):
 
  1. Bullock Hearts - "Bells & Whistles"
  2. Stephanie Quinth feat. The Loft - "If forever means forever"
  3. Last Trees - "Ways Of Growing Old"
  4. Kalle Johansson - "Den där dan"
  5. Flat Foot - "Living By The Gun"
  6. Elsa Martinsson - "Alive"
  7. Morgan Färm - "Honung"
  8. Rebecca Fredriksson - "When the Blackbirds sing"
 
Den jury som har valt ut de 8 finalbidragen bestod av Maths Broborg (juryns ordförande), Carolina Norén, Kaj Kindvall, Kerstin Behrendtz och Rita Jernquist från Sveriges Radio samt av Melodifestivalens producent Christer Björkman från Sveriges Television
 

Om finalen

 
Finalen hålls sedan den 31 augusti på nöjesfältet Liseberg i Göteborg. Redan nu (och fram till finaldagen) kan man som tittare/lyssnare börja rösta på sina favoritbidrag, detta genom SMS-röstning. För att rösta ska man ta fram ett nytt meddelande och sedan skriva stn (mellanslag) låtX (X:et byts ut mot låtens startnummer). Observera att du kan endast rösta tio gånger per abonnemang. Varje SMS kostar 3 kronor.
 
På finaldagen kommer tävlingen att avgöras genom två omgångar. Först framförs de 8 bidragen och lyssnarna får SMS-rösta. Samtidigt röstar en jury i en sluten omröstning. Därefter läggs SMS-rösterna och juryrösterna samman och de 2 bidragen med högst totalröster går till andra omgången. För dessa 2 bidrag sker sedan en nollställning av rösterna innan en ny SMS-runda börjar. Nu är det endast lyssnarna som avgör. Den låt som efter andra omgången har fått flest SMS-röster vinner. Vinnaren får då sin låt prövad på Svensktoppen i höst och artisten får även en direktplats i Melodifestivalen 2015!
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?