Nu börjar Eurovision Song Contest 2014

Sveriges delegation till ESC 2014 med bl.a. Christer Björkman & Sanna Nielsen på Arlanda idag. Foto: SVT.
 
Idag söndagen den 27 april öppnade presscentret vid B&W Hallerne i Köpenhamn, spelplatsen där ESC 2014 ska avgöras. Idag börjar de flesta länderna att ta sig till Köpenhamn för de första repetitionerna som sker under nästa vecka.
 
Ett av de länder som åkte  till Köpenhamn idag är Sveriges delegation, då Sanna ska repetera imorgon (se hela schemat i vår artikel Snart dags för ESC-veckorna!). På Melodifestivalens Facebooksida skrivs (till bilden ovan): "Hej alla! Nu är vi äntligen på väg mot Köpenhamn. I morgon börjar de första repetitionerna på #Eurovision-scenen och vi är taggade till tusen!  Hoppas ni håller tummarna för oss den 6 maj. Kramar
/Christer & Sanna"
 
EBU la även idag upp kortfilmen "Welcome to Copenhagen 2014" som visar hur det ser ut vid arenaområdet nu när ESC är igång.
 
 
EBU har även tagit bilder i arenan som visar i helhet hur scenen, Green room och arenan ser ut nu när allt klart för tävlingen!
 
Foto: EBU
 
Imorgon inleds repetitionsveckan och därefter avgörandeveckan. Då ska det avgöras vilka 20 av 31 länder som går till finalen och slutligen vilket land av de 20+6 länderna som vinner och får arrangera ESC:s 60-årskalas 2015. Mycket nöje!
 
(Bild på arenan)
Foto: escxtra.com
 
 

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?