Nationella uttagningar

Fler och fler länder har börjat planera för sina nationella uttagningar.
Här kommer en lista på vilka länder som har klart för sig hur tävlingen ska se ut och vilket datum den ska hållas på.

Festivali i Kenges - Det är den 51:a upplagan som Festivali i Kenges hålls och de kommer att inträffa
mellan den 20-22 december. 
 
Dansk Melodi Grand Prix- Den 26 januari kommer den danska finalen att hållas. Det kommer vara nio eller tio bidrag med som kommer att slåss om en plats i Malmö. 
 
Eesti Laul - Två semifinaler mellan den 16:e och 23:e februari innan de är dags för den stora finalen 2 mars. 
 
UMK - Samma koncept som 2012. Finalen kommer att hållas den 9 februari. Hur upplägget för själva tävlingen ska se ut är inte klart i dagsläget.
 
Söngvakeppni Sjonvarpsins - Tre semifinaler hålls mellan den 12,19 och 26 januari. Den slutgiltiga finalen kommer att hållas den 9 februari. 
 
Israel tänker testa ett nytt koncept i år. 30 artister kommer att tävla i tre semifinaler. Där kommer tre artister från varje semifinal gå vidare till en final. Tävlingarna är tänkt att den ska hållas någon gång i januari och februari.
 
Malta gör som föregående år då de har en semifinal med 24 låtar, 16 av dem låtarna kommer att ta sig till final. Tävlingen kommer att anordnas någon gång i januari eller februari
 
Norsk Melodi Grand Prix - Tävlingen består av tre semifinaler, varav den första kommer att hållas i Steinkjær den 19 januari. Den andra semifinalen kommer att hållas i Florø den 26 januari. Den tredje semifinalen är inte bestämd var den ska vara någonstans. Finalen är planerad till den 9 februari i Oslo. 
 
Die Grosse Entscheidungs Show- Det kommer vara nio bidrag som gör upp om titeln att få representera Schweiz i Eurovision. Bidragen kommer att ha valts från olika tv-kanaler i Schweiz vilket gör att det kommer vara en blandad kompott av språk i finalen. Schweiz kommer vara först ut med att ha sin representant klar, redan den 15 december kommer deras tävling att hållas.

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?