Eurovision Song Contest 2012 - Tyskland


Antal framträdanden: 55
Debutår: 1956
Bästa placering: 1:a Nicole- Ein Biβchen Frieden 1982 och Lena Meye landrup- Satellite 2010
Sämsta placering: 24:e Gracia- Run and Hide 2005
Intressant fakta: Tyskland var de första  landet av "big five"  som vann eurovision sedan "big five" introducerades.

Årets Artist




Årets bidrag


Startnummer 20, Final.

Text & Musik:
Wayne Hector, Jamie Cullum, Steve Robson

Språk: engelska



Fakta om artisten
Roman Lob föddes den 2 juli, 1990, i Düsseldorf, Tyskland. 2006 deltog han i den tyska versionen av Idol men hoppade av tävlingen eftersom han fick en infektion i stämbanden. Två år senare testade han lyckan med pojkbandet G12 att bli Tyskland representant i Eurovision Song Contet 2008, men misslyckades. 2012 vann han talangtävlingen "Unser Star für Baku" och fick därmed representera Tyskland i Eurovision Song Contest 2012. Roman är även ledsångare i den alternativa rock gruppen Rooftop Kingdom.

Uttagningsprocess
Tyskarna avslöjade att man skulle ta ut sin deltagare via talangtävlingen "Unser Star für Baku". Det var en tävling liknande Idol och andra musiktävlingar. Alla som ville kunde gå på auditions och försöka ta en plats i tävlingen. I de två första tävlingarna deltog 10 artister i varje och 5 tog sig vidare till nästa omgång. Från och med den tredje tävlingen åkte de kvarvarande artisterna ut en efter en fram till finalen. Roman Lob stod som segrare i varje omgång av tävlingen och i finalen mötte han Ornella de Santis. Väl där framförde de tre låtar var. Två gemensamma och en egen. I Superfinalen ställdes Roman Lobs "Standing Still" mot Ornella de Santis "Quietly". Där vann Roman med 50,7%, jämtemot Ornellas 49,3%.

Senaste bidrag

2011 deltog Lena med låten Taken By A Stranger och kom på en 10:e plats i finalen.



Erik: Det här gillar jag fast det är lite av en skämslåt för mig. Jag borde inte gilla den men gör de ändå. Låten är bra, Roman är snygg. Många småtjejer kommer att ringa upp deras veckopeng på Tyskland. Jag tror att det kommer gå riktigt bra för Tyskland i Eurovision i år, en topp fem placering är inte omöjlig.

Haris:
Detta var min första favoritlåt från årets alla bidrag. Jag älskar fortfarande låten och den spelas regelbundet i mina högtalare. Roman är oerhört duktig och ser dessutom riktigt bra ut. Bara där har Tyskland vunnit en hel del röster. Svårt att tippa hur det kommer sluta dock. Men jag hoppas på en topplacering för denna fantastiska låt.

Robban: För två år sedan vann Tyskland Eurovision Song Contest med Lena Mayer-Landrut. I fjol höll man tävlingen på hemmaplan och återigen stod Lena på scenen. Äntligen får vi se något nytt från tyskarnas sida! Roman Lob är garanterat en av flickfavoriterna i år. En modern & härlig låt med en klistrig refräng har han dessutom. Roman förtjänar att få en bra placering, men tyvärr tror jag att han hamnar i skymundan och får en medel/bottenplacering dessvärre.


Panelens beyg

Erik:
4

Haris: 5

Robban: 4

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?