Eurovision Song Contest 2012 - Storbritannien

Antal framträdanden: 12
Debutår: 1994
Bästa placering: 6:a LT United- We are the winners 2006
Sämsta placering: 25:e (semifinal) Laura & the lovers- Little by Little 2005
Intressant fakta: Litauen kom sist i sin debut 1994.

Antal framträdanden:
54
Debutår: 1957
Bästa placering: 1:a Sandie Shaw- Puppet on a String 1967, Lulu- Boom Bang-a-Bang 1969, Brotherhood of Man-  Save Your Kisses for Me 1976,  Bucks Fizz- Making Your Mind Up 1981 och Katrina and the Waves- Love Shine a Light 1997
Sämsta placering: Sist med noll poäng Jemini- Cry Baby 2003
Intressant fakta: Storbritannien har flest andraplatser, hela 15 stycken!

Årets Artist




Årets bidrag


Startnummer 1, Final.

Text & Musik:
Martin Terefe & Sacha Skarbek

Språk: engelska



Fakta om artisten

Det finns en hel del att säga om Engelbert Humperdinck, som började sin karriär i mitten 1950-talet. Han föddes den 2 maj 1936 i Madras, Indien. Hans pappa var brittisk soldat i den dåvarande kolonin och hans mamma var av indiskt ursprung. Hans riktigta namn var Arnold George Dorsey. Familjen flyttade till England när han var tio. Engelbert hade sin storhetstid på 60 & 70-talet med hits som "Release Me" och "The Last Waltz". Under senare år har han spelat en del i Las Vegas.

Uttagningsprocess

BBC valde Engelbert Humperdinck internt utan någon uttagning.

Senaste bidrag

2011 deltog Blue med låten I Can och kom på en 11:e plats i finalen.



Erik: Från förra årets supermoderna pojkbandslåt till årets lugna och tråkiga ballad med en sångare som endast är näst äldst i årets tävling. (Endast slagen av en kvinna i gruppen Buranovskiye Babushki) Jag går inte igång på den låt utan tycker att den är en av de tråkigaste balladerna i denna tävling.

Haris:
En oerhört charmig låt bjuds vi på här. Det är en riktigt orginell kärlekslåt och gitarrpartierna får mig verkligen att smälla av.

Robban: Jag håller med Haris här. En oerhört charmig låt av en rutinerad sångare. Från början när det stod klart vem Storbritannien tänkte skicka till Baku var jag mycket skeptisk. Men efter att ha hört låten blev jag postivt överraskad till den här klassiskt, finstämda låten som verkligen har något äkta över sig och som känns intressant. Det här är tror jag kommer uppskattas stenhårt av den äldre publiken, vilket gör att Storbritannien kan komma hyfsat högt i årets tävling. Engelbert har förövrigt en av de bästa rösterna bland årets samtliga artister.


Panelens beyg

Erik:
2

Haris: 3

Robban: 3



« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?