Eurovision Song Contest 2012 - Frankrike

Antal framträdanden: 54
Debutår: 1957
Bästa placering: 1:a Sandie Shaw- Puppet on a String 1967, Lulu- Boom Bang-a-Bang 1969, Brotherhood of Man-  Save Your Kisses for Me 1976,  Bucks Fizz- Making Your Mind Up 1981 och Katrina and the Waves- Love Shine a Light 1997
Sämsta placering: Sist med noll poäng Jemini- Cry Baby 2003
Intressant fakta: Storbritannien har flest andraplatser, hela 15 stycken!
Antal framträdanden: 54
Debutår: 1956
Bästa placering: 1:a Andre Claveau- Dors, Mon Amour 1958, Jacquline Boyer- Tom Pillibi 1960, Isabelle Aubret- Un Premier Amour 1962, Frida Boccara- Un Jour, Un Enfant 1969 och Marie Myriam- L´Oiseau et L´Enfant 1977
Sämsta placering: 24:a Marie Line- Ou Aller 1998
Intressant fakta: Frankrike har gett väldigt mycket poäng till Turkiet genom tiderna.

Årets Artist




Årets bidrag


Startnummer 9, Final.

Text:
William Rousseau & Anggun
Musik: Jean Pierre Pilot & William Rousseau

Språk: engelska, franska



Fakta om artisten

Anggun Cipta Sasmi
föddes i Jakarta, Indonesien, den 29 april 1979. Som barn spelade hon in musik i sitt hemland och släppte ett flertal album. Sedan flyttade hon över till Europa och spelade in skivor på engelska och franska. 1997 släppte hon sitt album "Snow on the Sahara" och den sålde över förväntan. Anggun blev populär runt om i Europa och hon är än idag den enda artist från Indonesien som lyckats ta sig in på både europeiska och amerikanska topplistor.

Uttagningsprocess

I Frankrike hade man internval av såväl artist & låt.

Senaste bidrag

2011 deltog Amaury Vassili med låten Sognu och kom på en 15:e plats i finalen.



Erik: Överlag har "big five" bra låtar i år om man jämför med föregående år. Frankrike är inget undantag och jag gillar det här popsnöret. Det är franskan i verserna som gör halva låten. Franska är ett väldigt vackert spräk att framföra sina låtar på.  Jag tror dock inte att de kommer att räcka till någon hög placering men den slår nog förra årets 15:e plats. 

Haris:
Jag är inte så förtjust i Angguns låt. Det är rätt alldaglig och tråkig tycker jag. Dessutom så känns även refrängen rätt platt. Jag tycker om när det händer något i låtar, men här får jag inga vibbar alls. Det var en snudd på 1:a i betyg, men den får en 2:a pga att det finns mycket sämre låtar helt enkelt. Känner även att det blir svårt att tippa slutplaceringen på denna låt.

Robban: I fjol utsågs Frankrike som en av förhandsfavoriterna till segern, och så även av mig. Det blev bara en 15:e plats för snygga Amaury Vassili med den pampiga opera-balladen "Sognu". Årets bidrag tycker jag inte alls om lika mycket som fjolårets. Sångerskan Anggun har dock en riktigt bra & kraftfull sångröst. Det här verkar vara en riktig fan-favorit, men för mig är det bara en helt okej låt. Lite platt. Visslandet i låten sätter sig vare sig man vill eller inte. Frankrike har inte vunnit ESC sedan 1977. Kanske är det deras tur i år?


Panelens beyg

Erik:
4

Haris: 2

Robban: 2

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?