Tankar från Erik

Sverige vann äntligen Eurovision Song Contest!! Det var tretton år sedan Charlotte Perrelli lyckades vinna sist den 29 maj 1999. Min pappa fyllde 40 den kvällen och det var ett riktigt stort kalas. Det är oförglömliga minnen.

Loreens seger kommer också sätta sig på näthinnan inte i klassen spänningen för efter ungefär 25 länder såg vi att det var klart. Det ska bli riktigt roligt att Sverige ska få anordna Eurovision Song Contest 2013. Arenen måste naturligtvis var Swedbank/Friends arena allt annat är otänkbart. Tänk vilken vecka det kommer bli. Hockey-VM och Eurovison under samma vecka. Det kommer vara fest i Sverige så det står härliga till.

Värdlandet Azerbajdzjan gjorde en riktigt bra fest överlag. Mellanakten igår var inget vidare men presidentens svärson som sjöng. 
 
Vi på ESC-Panelen kommer så klart följa alla förberedelser inför festen.

Bästa låt enligt mig: Helt klart Spaniens- Quedate Conmigo, Hon hade för övrigt bäst röst också.

Sämsta tycker jag Makedonien var med Kaliopi - Crno i Belo.

Roligaste - Love is blind. Killen hade självförtroende när han stod och dansade. Dessutom hade han en bordell i bakgrunden och sjöng att kärleken var blind. Det var humor =)

Klant- var det bara jag som tyckte att det såg ut som han toapapper bak i byxorna.

Gummor- Texten var riktigt härlig där de bland annat sjöng att "degen var på jäsning" och att " barnen skulle komma hem"