Loreen vinnare av Melodifestivalen 2012

Den här artikeln skrev jag inför Loreens meverkan i Växjö i år.

Sista artisten i deltävling ett. Det är den platsen som har störst chans att ta sig till final enligt statistiken. Hela 8 av 10 bidrag har gått till final på just startnummer 8 i den första deltävlingen. Det är just Loreen som har den platsen. 

Loreen
heter egentligen Lorine Zineb Noka Talahaoui. Hon har marockanskt berbiskt ursprung. Loreensmusikkarriär startade när hon sökte till "Idol" 2004. Loreen slutade på en fjärde plats i idol, strax utanför pallen. Vann de året gjorde Daniel Lindström. Här kommer ett uppträdande från "Idol". 

Efter  det jobbade hon med Rob,n,raz och de släppte singeln The snake. Hon var även programledare för programmet "Lyssna" som sändes på Tv 400 (nuvarande kanal 11) Efter det har det varit tyst om Loreen tills......

Den 12 februari 2011 var hon med i Melodifestivalen med låten My heart is refusing me. 
Låten tog sig till Andra Chansen, där hon blev utslagen av Sara Vargas "Spring för livet" . Efter det gjorde låten braksuccé på många radiokanaler och låten har spelas flitigt runt om i Sverige.

Nu ställer Loreen upp igen med "Euphoria", en låt som är skriven av Peter Boström och Thomas G:Son och den här gången tänker hon ta revansch.


Loreen är favorit  till att gå vidare till final enligt statistiken.

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?