Resultat: Melodifestivalen 2012 - Deltävling 4

I Malmö bjöds vi på alltifrån grekisk folkmusik, till hårdrock, till en häftig ljusshow. I slutändan höll storfavoriten Danny och tog med sig skrällen Lisa Mizkovsky till finalen i Globen. Grekiska folkmusiken med OPA!, slutade sist och det gick inte så bra för Hanna Lindblad eller Axel Algmark heller och alla tre åkte ut innan den andra röstningsomgången. När så röstningen stängde och alla röster var räknade så stod det klart att schlagerveteranen Charlotte Perrelli åkte ut med sin låt och sitt väldigt påkostade nummer. En andra chans fick hårdrockarna i gruppen Dynazty och schlager-duon Christer Sjögren & Lotta Engberg.


Till Final

Lisa Mizkovsky - Why Start a Fire
Danny Saucedo - Amazing


Till Andra Chansen

Lotta Engberg och Christer Sjögren
- Don't Let Me Down
Dynazty - Land of Broken Dreams


Utslagna Bidrag

5. Charlotte Perrelli - The Girl
6. Axel Algmark - Kyss mig
7. Hanna Lundblad - Goosebumps
8. OPA! - Allting blir bra igen

Antal röster: 642 413


PS: Nu när samtliga deltävlingar är genomförda har SVT släppt alla framträdanden samt studioversioner av låtarna. Den officiella samlingsskivan finns också i handeln nu. Statoil rekommenderas!

Här hittar du framträdandena från deltävlingarna.

Erik: Denna deltävling var en av de bästa deltävlingarna någonsin! Nästan alla låtar var bra. Lotta & Christer, Dynazty, Hanna Lindblad, Lisa Miskovsky och Charlotte Perreli var riktigt bra. Dannys show var också helt magisk men låten var sisådär. Nu ser jag fram emot andra chansen som är riktigt spretig i år och innehåller allt från dagispop till dansbandsschlager. Sen är det final och det ska bli riktigt kul men samtidigt lite vemodigt.

Haris: Det var en fin avslutning på årets deltävlingar. Som väntat gick Danny direkt till Globen och mer oväntat var att Lisa Mizkovsky följde honom dit. Jag blev besviken på att svenska folket inte röstade vidare Dynazty, men killarna går till Andra Chansen och lyckas förhoppningsvis ta sig till final den vägen. Annars blev jag oerhört road och underhållen och förutom att Dynazty missade final, inte alls missnöjd med utgången. Kul att Lisa fick en finalplats!

« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?