Grekisk final i februari

Nu har Greklands tv-bolag ERT meddelat vilka artister som ska tävla i greklands uttagning för Eurovision Song Contest. Alla tävlande artister är unga och kommer ifrån populära talangshower. 

Den grekiska finalen kommer som vanligt att hållas i februari och den vinnande låten kommer väljas av både telefonröster (50%) och en jury (50%). Mer detaljer kommer ERT meddelas vid ett senare tillfälle. 

Det är sex stycken artister med varsin låt som kommer slåss om äran att representera Grekland i ESC. Artisterna är följande:

Kokkina Halia (Red Carpets) (X-Factor 2008)
Valanto Tryfonos (Greek Idol 2010 winner)
Nikki Ponte (X Factor 2010)
Antigoni Psychrami (Greek idol 2010)
Loukas Yiorka (Winner X Factor 2008)
Triimitonio (X Factor 2008)

Johans kommentar: Vad kul att de satsar på lite yngre och okända artister. Mindre kända artister förlorar ingenting på en dålig ESC-placering, medans en mer rutinerad artist förlorar sin glans om han/hon får en dålig placering t.ex. Charlotte Perelli. Charlotte hade redan vunnit ESC ett år, varför skulle hon försöka igen? Nu minns vi knappt hennes vinst och kommer bara ihåg fiaskot 2008. Ni får inte missförstå mig, jag tycker det är kul när de gamla godingarna kommer tillbaka och vill tävla, men det är alltid kul med debutanter också.



« Namn:

« E-postadress: (Publiceras ej)

« URL/Bloggadress:

« Kommentar:
Komma ihåg dig?